YouTube schimba regulileile dupa care clipurile creatorilor de continut video vor deveni populare

Salut prieteni, in articolul de astazi va anunt ca YouTube schimba regulile dupa care se calculeaza popularitatea clipurilor video create de utilizatori. Daca pana acum un clip video YouTube devenea foarte popular atunci cand acesta acumula foarte multe click-uri, de astazi lucrurile se vor schimba. Ca un clip video sa devina popular, va trebui ca utilizatorii sa petreaca cat mai mult timp pe respectivul clip video, popularitatea acestuia se va calcula in functie de timpul utilizatorilor petrecut pe clipul video respectiv.


Prin aceasta decizie YouTube spera sa elimine modul in care unii creatori de continut video trisau dand un titlu mincinos sau pompos ori atasau ca thumbnail (fotografie reprezentativa pentru clip video) pentru clipul video imagini spectaculoase doar pentru a atrage multe click-uri. In acest mod clipurile strangea artificial multe vizualizari fara ca video-ul respectiv sa aiba cu adevarat un continut de calitate, viral, sau relevant cu titlul. Toate acestea nu vor mai avea nicio valoare daca privitorul nu sta pe clipul video pe intreaga sa durata. YouTube spera sa descurajeze utilizatorii care trisau pentru a face un clip popular dorind astfel sa incurajeze si sa stimuleze creatorii de clipuri video in crearea unui continut de calitate care sa ii tina pe privitori cat mai mult timp pe clipul video.
Noua decizie va afecta deasemenea si modul in care se ia in calcul aparitia unui clip video in Suggested Videos (Sugestii Video)
Avand in vedere aceasta decizie, YouTube a adaugat ieri si o unealta Time Watched repporting (raport privind timpul de vizionare) in YouTube Analytics pentru a oferi creatorilor de continut posibilitatea de a evalua performanta canalului si a clipurilor video.
Prin luarea acestei decizii toata lumea va avea de castigat. Privitorii vor urmari clipuri cu un continut mai calitativ, creatorii vor trebui sa trateze lucrurile cu seriozitate pentru ca privitorii sa petreaca cat mai mult timp pe clipurile lor si traficul YouTube va creste.
Mai multe detalii in limba engleza puteti citi pe blog-ul oficial dedicat creatorilor YouTube: http://youtubecreator.blogspot.ro/2012/10/youtube-search-now-optimized-for-time.html


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Foarte bine , poate asa o sa avem si noi ca tara viral video ! Multumesc pentru articol’foarte util

Speak Your Mind

*