Windows 8 va boota in 3 secunde (video)

Salut prieteni, pe site-ul oficial MSDN Building Windows 8 blog s-a postat un clip video in care se poate vedea timpul de boot (3 secunde) al sistemului de operare Windows 8. Acest lucru este posibil datorita unei noi tehnici. In loc sa fie inchise ambele sesiuni la oprirea sistemului, sesiunea utilizatorului (user session) si sesiunea kernel-ului (kernel session), Windows 8 va rezerva/conserva/pastra pe hard disk sesiunea kernel-ului asa cum se intampla cu hiberfile.sys pentru hibernare doar ca mult mai mic.

Rezulatul va fi un sistem cu un boot time extraordinar de mic asa cum se poate observa si in clipul video. Chiar daca computer-ul sau laptop-ul nu va fi alimentat cu, curent, fisierul respectiv nu se va pierde. Bine inteles ca pentru acest laptop s-a folosit ca dispozitiv de stocare un SSD (solid state drive) si nu un HDD (hard disk)


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. ionsiatat says:

  Tare rau pe vitor ce tehnologie va aparea

 2. eu cred ca windows 8 va fi un esec cum a fost si windows vista.

 3. Morphinne says:

  Corectati-ma daca gresesc dar (daca mai postezi link-uri, nu te mai scot din spam si comentariile tale nu vor mai aparea) este vorba de un timp de 8 secunde fata de 3 prezentate in acest articol.

  • Nici un site nu va permite utilizatorilor sa imparta link-uri pe comentarii cand vor si ce vor. Orice site care se respecta are o protectie antispam care in mod automat trece utilizatorii ce dau link-uri in comentarii in categoria spam.
   Noi trebuie sa intervenim manual si sa scoatem utilizatorii din acea categorie. Peste tot in internetul asta, postarea de link-uri in comentarii nu este admisa decat daca este vorba de o organizatie, site oficial al unei institutii. Site-ul catre care ai dat link pe blog.videotutorial.ro este competitor direct cu noi, cu alte cuvinte este concurenta sau „rivalul” nostru.
   Nu conteaza ca intentia ta a fost sa faci reclama sau nu, cei ce vor citi comentariul tau nu vor sti daca tu ai vrut special sa dai link-ul sau nu…
   Priceput?

 4. Mihail Stefano says:

  Tanti aia a uitat sa ne spuna daca era SSD sau HDD. Este ff important.

 5. care este parea voastra fata de acest wishlist
  mai precis daca merita sau nu bani

 6. a dat laptopul pe ibernare nu are cum sa se incare asa de repede nici nu iam vazut logu

  • Tu cred ca nu ai fost atent la clip. Daca ai fi stiut ce inseamna hibernarea ti-ai fi dat seama ca hibernarea se duce dracului daca lasi laptop-ul fara curent. Ceea ce in clip s-a si intamplat. Doamna din clip, avea bateria in mana. Mai multa minte cand postati comentarii! Am postat la scurt timp dupa clipul ei, un clip pe YouTube in care un PC Desktop a boot-at in doar 6 secunde. Un PC cu hard disk si nu SSD (cum a fost cazul in clipul din acest articol). Iarasi, probabil n-ai avut pe mana niciodata un SSD ca sa vezi acolo input/output si cat de rapid poate fi. Priveste aici http://www.youtube.com/watch?v=LyLz0_NsJOs

Speak Your Mind

*