Vanzarile la Netbook continua sa creasca

Desi in anul 2009 tot mai multe firme mari au mers in pierdere , nu acelasi lucru il putem spune despre companiile care produc Netbook-uri.
Vanzatorii de Netbook-uri au reusit sa vanda  peste 30,2 miloane de unitati in cursul anului 2009 in intreaga lume si vanzarile la nivel mondial au crescut cu pana la 79%.
Cei mai importanti furnizori de netbook-uri care au fost in top in 2009 sunt Acer, Asus, HP, şi Dell.Analistii in domeniu spun ca vanzarile vor continua si in 2010.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceste denumiri si nu stiu sa faca diferenta intre un Netbook si un Notebook va veti putea face o idee in urmatoarele randuri.
Netbook-urile sunt acele laptop-uri mici care au la baza procespare intel atom si monitoare cu rezolutii mici, acestea nu au unitate optica (DVD writer) generatiile mai vechi au diagonala display-ului de: 5,6″, 7″, 8,9″, modelele mai noi au diagonala de 10,1″ si 11,6″, rezolutiile pentru cele de generatie mai noua sunt de 1024×600 pentru dysplay-ul de 10,1 si 10,2 inch si 1366×768 pentru cele cu diagonala de 11,6 inch. Cele mai noi cu rezolutia de 1366×768 sunt niste bijuterii ale tehnologiei, rexolutia fiind chiar mai mare decat pe laptop-urile obisnuite ( 1280×800 ), in afara de rezolutia extrem de buna, netbook-urile cu rezolutia de 1366×768 au la baza tehnologia LED pentru display, aceasta inseamna un contrast mai bun, o luminozitate mai buna, timp de raspuns superior si bineinteles un consum mai mic de energie electrica.
Netbook-urile sunt cunoscute si pentru autonomia lor incredibila, cu o incarcare completa a bateriei se poate folosii pana la 10 ore neantrerupt un astfel de dispozitiv, posesorii de laptop-uri stiu ce autonomie mica au notbook-urile normale, maxim 2 ore pentru un laptop mediu dotat cu un acumulator cu 4 celule, pana la urma autonomia este cel mai important atu al unui notebook sau netbook, aceasta ne poate oferii o mobilitate fara griji.
Mai nou se asteapta intrarea pe piata Romaneasca a netbook-urilor bazate pe platforma nVidia ION, mai exact, primele netbook-uri bazate pe nVidia ION vor intra in magazine la inceputul acestui an, prima companie care produce in serie aceste bijuterii este HP, prin modelele HP 311 si HP 310, se spune ca pe aceste netbook-uri bazate pe nVidia ION si procesoare intel atom pot rula decent shootere cu cerinte de resurse medii.
Pe vidotutorial.ro vom trata acest subiect mai pe larg intr-un tutorial video, vom explica in detaliu cum stau lucrurile si la ce trebuie sa ne uitam atunci cand dorim sa cumparam un astfel de laptop mini.


S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

  1. Excelenta idee pentru un tutorial! dorim acest lucru ca sa stim ce sa avem in vedere atunci cand vrem sa achizitionam un notebook sau netbook.

  2. Salut.Vreau sa cumpar un laptop si vreau sa va intreb cum pot vedea daca laptop-ul are componentele (procesor, placa video, rami, hdd) specificate de vanzator fara ca laptopul sa aiba (sistem de operare) windows pe el, (in bios?)? pentru un dell ma intereseaza. Va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare, sau daca puteti face un tutorial. Multumesc

    • Salut.Vreau sa cumpar un laptop si vreau sa va intreb cum pot vedea daca laptop-ul are componentele (procesor, placa video, rami, hdd) specificate de vanzator fara ca laptopul sa aiba (sistem de operare) windows pe el, (in bios?)? pentru un dell ma intereseaza. Va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare, sau daca puteti face un tutorial. Multumesc  

      Eu nu am auzit de cazuri unde nesimtirea sa ajunga pana acolo incat vanzatorii dintr-un magazin sa spuna ca un laptop vine cu un produs/componenta dar defapt sa vina cu alta. Cred ca esti putin paranoic. asta bine inteles daca il cumperi dintr-un magazin

  3. Mita Tony says:

    In curind se va spune : „Adio Laptop” , „Bine ai venit tableta „

Speak Your Mind

*