Tegra 4 de la Nvidia lansat la CES 2013, ce il face cel mai puternic procesor din lume?

Salut prieteni, in urma cu cateva zile la Consumer Electronics Show 2013 a fost lansat SOC-ul (system on chip) Tegra 4 de la Nvidia.
Pentru cei ce nu stiu inca ce este CES, iata definitia: Este un targ IT ce are loc in fiecare an in luna Ianuarie. Mai toate companiile vin si prezinta viitoarele tehnologii si proiecte pentru anul care tocmai incepe. CES este abrevierea pentru Consumer Electronics Show care in traducere ar suna cam asa: spectacolul electronicelor pentru consumatori.
Nvidia Tegra 4 are in componenta sa un procesor ARM A15 quad core (4 nuclee), un procesor grafic cu 72 de nuclee si un modem software 4G LTE.
Pentru ca chip-ul pentru modem este unul software (Soft Modem Technology) acesta poate fi programabil si imbunatatit in timp printr-un update de firmware, un lucru ce nu s-a mai intalnit pana acum la un SOC.

Tegra 4 este cel mai performant SOC la ora actuala si datorita lui, o tableta poate incarca 27 de site-uri web in 27 de secunde in timp ce Nexus 10 incarca cele 27 de site-uri in 50 de secunde.

Un alt lucru extrem de interesant al acestui SOC Nvidia Tegra 4 este modul computational al fotografiilor, acestea sunt procesate extrem de rapid datorita tehnologiei Nvidia computational photography engine care implica procesarea imaginii atat de procesorul grafic cu cele 72 de nuclee cat si de procesorul A15 quad core cu cele 4 nuclee, in acelasi timp accelerandu-se astfel calcularea imaginilor dintr-o fotografie rezultand o fotografie HDR.

Si pentru ca tot vorbim de Nvidia Tegra, vizitam ieri site-ul eMag si nu mi-a venit sa cred la ce pret poate fi achizitionata o tableta ASUS Eee Pad Transformer TF300TG-1Q017A. Lasand la o parte constructia ireprosabila din aluminiu a acestei tablete, pentru 1799 RON obtinem un super procesor Tegra 3 quad core la 1.2 GHz care nu poate fi pus in dificultate de nici o aplicatie Android sau clip video, un super display IPS de 10.1 inch cu rezolutie de 1280 x 800 extrem de apropiat de calitatea display-ului unui iPad, 1 GB de memorie RAM DDR3, 16 GB stocare interna plus posibilitatea extinderii acesteia printr-un card micro SD, o camera pe spate de 8 MP si una pe fata de 1.2 MP, conectivitate wireless b/g/n, bluetooth 3.0 si extrem de important modem 3G.
Mi se pare un super pret pentru o astfel de tableta careia nu ii lipseste absolut nimic. Daca doriti sa achizitionati tableta ASUS Eee Pad Transformer TF300TG-1Q017A o puteti face accesand urmatorul link:
Tableta Asus Eee Pad Transformer TF300TG-1Q017A cu procesor NVIDIA® Tegra® 3 Quad-Core 1.2GHz, 10.1


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*