Symbian OS 3, sistemul de operare pentru dispozitive mobile este Open Source

De ieri 04.02.2010, platforma Symbian 3  a devenit  Open Source, practic este posibila modificarea si dezvoltarea de noi aplicatii intr-un ritm mult mai alert decat pana acum. Pentru cei care nu stiu „Open Source” inseamna ca oricine va putea contribuii la dezvoltarea platformei sau a softului respectiv, pe baza codului sursa se vor putea scrie aplicatii noi sau imbunatatite, ca sa va dati seama, puteti compara browserele Mozilla Firefox si Internet Explorer, primul este Open Source, din acest motiv pentru firefox exista o multime de pluginuri dezvoltate de companii independente sau de entuziasti IT, ca urmare a acestei deschideri, Mozilla Firefox a avut un real succes si are o cota de piata din ce in ce mai mare.

The Symbian Foundation, a anuntat ca va pune spre download nu mai putin de 108 pachetele ce vor fi disponibile la nivel de cod sursa, acestea vor fi putea descarcate si folosite de catre oricine.

Telefon Symbian

Pana acum s-au fabricat peste 330 milioane de telefoane care folosesc sistemul de operare Symbian cum ar fi (Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Fujitsu, si Sharp etc.)

Trecerea  sistemului Symbian la Open Source va stimula cota de piata si va fi benefica atat pentru Nokia cat si pentru sistemul Symbian care va putea concura si cu Apple  a declarat analistul William Stofega, manager de program pentru tehnologia dispozitivelor mobile.

Asa cum browser-ul Mozilla Firefox a avut o crestere si o popularitate  spectaculoasa,  sunt convins ca si sistemul de operare Symbian va avea doar de castigat si implicit  telefoanele mobile sau Smart-Phone-urile,  care il vor folosii ca sistem de operare.

Sa fie asta o miscare a fundatiei Symbian, pentru incurajarea folosirii acestei platforme pe scara mai larga, asta ca raspuns la miscarea masiva de trupe din ultimul timp de pe piata sistemelor de operare mobile… ?


S-ar putea sa-ti placa si :

Speak Your Mind

*