Steve Jobs fondatorul Apple isi da demisia din functia de director executiv

Salut prieteni, intr-un comunicat de presa ce a aparut ieri 24 august 2011 pe site-ul oficial Apple,  Steve Jobs isi anunta demisia din functia de director executiv (CEO) al companiei Apple. Pentru cine nu stie, Steve Jobs este fondatorl companiei Apple si a fost pana acum liderul acestei companii. In locul lui, Seteve Jobs a numit ca director executiv pe Tim Cook.
Cook a fost anterior responsabil pentru toate vanzarile companiei la nivel mondial. El a condus, de asemenea, divizia Apple Macintosh si a jucat un rol important in dezvoltarea continua a vanzarilor strategice si de relatiile cu furnizorii, asigurarea flexibilitatii ca raspuns la o piata ce in ce mai exigenta.
Iata mai jos si un citat tradus in Romana din scrisoarea lui Steve Jobs scrisa pentru presa:

Am demisionat prin prezenta ca CEO al Apple. As dori sa serveasca, in cazul în care Consiliul considera necesar, în calitate de presedinte al consiliului de administratie, director si angajat Apple.

Ce impact va avea aceasta decizie asupra companiei Apple? Ramane de vazut. Unii vocifereaza cum ca se vor ieftini produsele Apple. Posibil in cazul in care Cook va avea o noua strategie de marketing insa cum dansu avea in conducere deja acest departament si preturile au fost cele care au fost, ma indoiesc ca acum lucrurile se vor schimba. Voi ce credeti? Sa aiba demisia lui Steve Jobs legatura cu problemele de sanatate pe care acesta le-a avut acum cateva luni? Va avea demisia lui Steve Jobs un efect dramatic asupra companiei Apple? Nu uitati ca va asteptam pe rubrica de comentarii a acestui articol pentru a dezbate subiectul!
Multumim Steve Jobs pentru contributia adusa companiei Apple !!


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Imi pare rau, nu pentru demisie ci pentru starea lui de sanatare, nu sunt multi oameni de calibrul asta pe lume.
  Fara Steve suntem mai saraci, chiar daca nu avem iPhona sau Ipad, omul asta a pus umarul serios la ridicarea it-ului, fara oameni ca Steve, Bill, Linus, etc, nu eram aici azi.
  Chiar si fara Steve, Apple se va ridica mai sus, asta pentru ca a stiut sa se inconjoare cu oameni capabili care pot continua misiunea pe aceeasi linie.

 2. Ratzoiu says:

  Să fiu sincer, produsele Apple, nu se diferențiază cu nimic la calitate de alți producători ce oferă produse menite să concureze cu cele ale mărului găunos.
  Nu m-au atras produsele Apple, din cauza ecosistemului închis și a lipsei suportului pentru Flash.
  Ce este de remarcat la Steve Jobs, este statutul lui de evanghelist al industriei IT. Omul ăsta, are o viziune și o intuiție formidabilă. Este iconul unei industrii, cu niște produse pe care el le-a inventat sau preluat de la alții și cărora le-a atașat aura hipnotizantă a ce înseamnă brandul Apple, pentru lume și pentru industria de IT.
  Toți așteptau ca Jobs să facă primul pas, să dicteze trendul, iar apoi producătorii, cei asiatici mai ales, apăreau în scurt timp cu produse menite să concureze cu produsele vizionarului din Cupertino.
  Îmi pare rău pentru starea lui de sănătate, îmi pare rău că un simbol dispare din piesaj,un mentor ce a creat o formidabilă mașină de marketing și a dat tonul în designul telefoanelor, linie ce nu va fi schimbată prea curând.

 3. pacat.nu sunt fan al produselor apple,nu mi se par peste concurenta,dar l-am admirat mereu pe steve jobs.un geniu „malefic”al marketingului,de departe cel mai bun.piata IT va fi cu mult mai saraca fara el.imi pare rau si de starea lui de sanatate.as fi preferat sa se retraga din pana de inspiratie.

Speak Your Mind

*