Schimbarea locatiei Windows Explorer din TaskBar-ul Windows 7

Salut prieteni, astazi o sa vedem cum putem schimba locatia in care se deschide Windows Explorer atunci cand dam click pe iconita Windows Explorer din TaskBar. De baza, aceasta este setata sa deschida locatia Libraries unde avem Documents, Music, Pictures, Videos doar ca, nu multi folosesc aceste locatii, eu personal nu imi tin pozele, muzica, sau documentele in locatiile de baza care vin presetate de Windows 7 din simplul motiv ca voi fi nevoit sa le mut atunci cand va trebui sa fac un reinstall de Windows. Un alt motiv este faptul ca aceste foldere se afla pe partitia C si tinand documentele, muzica si pozele in acele foldere, nu fac decat sa ingras partitia sistemului de operare. Prefer sa o tin cat mai libera, cat mai goala, sa fie folosita doar de catre sistemul de operare in timp ce pozele, documentele si muzica mea stau bine mersi pe o alta partitie sau un alt hard disk. Intr-un cuvant, pentru mine, locatia in care se deschide Windows Explorer este inutila asa ca in clipul video de mai jos o sa ii schimbam utilitatea acestei iconite facand ca la un singur click pe aceasta sa-mi deschida My Computer. Va invit sa priviti scurtul tutorial si nu uitati ca va astept pe rubrica de comentarii cu sugestii, nelamuriri sau intrebari. Incercati sa fiti pe subiect. Sunt curios, cati din voi va tineti documentele, muzica, pozele in folderele prestabilite de sistemul de operare sau cati din voi se folosesc de locatiile pe care le deschide de baza acest Windows Explorer?
Iata si string-ul: %SystemRoot%\explorer.exe /E,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Merci!Chiar vroiam sa modific asta.

 2. Salut Adrian! De ce ai renuntat la linux.videotutorial.ro? Era un proiect interesant.

 3. multumesc pentru pont.pentru mine din cauza setarii default iconita devenise in plus mai ales ca in my libraries nu tin,asa cum ai zis si tu,lucruri importante si uzuale.

 4. foarte bun tutorialul, chiar vroiam sa schimb, thx !!

 5. gabriel says:

  in sfarsit dupa multa vreme un tutorial folositor

 6. csabaxb says:

  Foarte folositor. Mersi.

 7. betonel says:

  sa traiesti…de mult am vrut sa schimb si nu stiam unde e stringul 🙂

 8. HOROSCOP says:

  Am sa va adauga in lista mea de bloguri favorite

 9. Adrian cum ai făcut sa pui acel wallpaper pe desktop iar marginea ferestrelor și task bar-ul sa rămână la fel ca în tema Aero care vine de baza,adica albastre?

  • Click dreapta pe Desktop, alegi Personalize, click pe tema Arhitecure. Apoi te duci pe o imagine/poza/wallpaper care iti place tie si care il ai prin PC, dai click dreapta pe ea si alegi Set as desktop background. Si cu asta basta.

Speak Your Mind

*