S-a inventat skateboardul care te duce unde vrei, actionandu-l doar prin puterea gandului (video)

Salut prieteni, astazi o sa vedem un concept extrem de interesant, mai exact o sa vedem cum se poate merge pe un skateboard actionat doar prin puterea gandului folosind telekinezia. Nu este doar o fantezie si nici o scena SF. Desi pare greu de crezut, telekinezia, cu toate ca tine de fenomenul paranormal, a fost folosita impreuna cu tehnologia pentru a pune in miscare un skateboard. Totul a fost pus la cale de Chaotic Moon Labs. „Creierul” ce se afla la bordul skateboard-ului este o tableta Samsung ce ruleaza ca sistem de operare Windows 8 Developer Preview. Pentru a face totul posibil, se aseaza pe cap un headset capabil sa interpretezele semnalele creierului. Mai departe, nu trebuie decat sa-ti imaginezi un punct in care vrei sa ajungi si skateboard-ul va porni cu tine la bord. Ca sa il opresti, este suficient sa-ti imaginez ca punctul se apropie din ce in ce mai mult de tine si jucaria minune se opreste. In trecut, tot cei de la Chaotic Moon Labs au facut un alt skateboard conceput sa fie actionat prin gesturi de miscare folosindu-se o baterie de 12V, tot o tableta Samsung ruland Windows 8 Developer Preview si Microsoft Kinect.
De aici si pana la masini conduse sau chemate sa ne ia din fata unei cladiri prin puterea gandului mai sunt foarte putini pasi. Nu m-as mira ca maine, poimaine sa reusim pentru inceput, dezintegrarea si teleportarea unei furnici urmand in final sa reusim construirea unor portale capabile sa teleporteze oameni. Spre final va las sa va delectati cu cele doua clipuri video care, sa zicem ca m-au socat.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Stefan Nicolae says:

    Foarte interesant si cred ca are o mare aplicabilitate.
    Ma intreb , ca un impatimit al calculatorului , daca s-ar putea ca aceasa aplicatie sau una similara sa inlocuiasca tastatura si mausul .

Speak Your Mind

*