Placa de baza GIGABYTE X58A-OC capabila sa duca un procesor i7 990X in 7.1 GHz

O echipa de entuziasti care lucreaza pentru GIGABYTE au reusit performanta de a urca un procesor i7 990X in 7.1 Ghz prin overclock extrem folosind azot lichid. Toate astea nu ar fi fost posibile daca nu se folosea noua placa de la GIGABYTE. Este vorba despre modelul X58A-OC cu un chipset X58 + ICH10R. O placa de baza cu cele mai noi tehnologii in materie de overclock conceputa de overclockeri pentru overclockeri.
Haideti sa vedem care sunt caracteristicile acestei placi de baza. O sa incepem cu caracteristicile ce faciliteaza overclock-ul:
OC-VRM – un nou design ce include o combinatie de condensatori POS foarte conductivi, bobine MPFC (Max Power Ferrite Core) ce pot functiona pana la un amperaj de 50A, Driver-MOSFETs. Toate acestea permit alimentarea cu un curent mai mare a procesorului, o eficienta mai buna si temperaturi mai joase. OC-VRM permite overclockarea frecventei PWM cu ajutorul unui comutator onboard pentru ajustari in timp real

Click pe poze pentru a le vizualiza la dimensiune marita

OC-Touch – Cu ajutorul butoanelor onboard utilizatorii pot modifica manual multiplicatorul procesorului, pot schimba setarile BCLK in incremente de 1MHz sau 0.3MHz. Aceste modificari pot fi facute in timp real fie din Windows, DOS, BIOS fara a fi nevoie de reboot. Butonul 4G Ready permite celor mai incepatori in overclocking sa atinga automat frecventa de 4GHz.

OC-PEG – Ofera 2 conecteori de alimentare SATA onboard pentru o alimentare PCIe stabil atunci cand se folosesc configuratii grafice 3way sau 4 way. Fiecare conector poate primi energie de la o alta faza de alimentare a sursei ce permite un overclocking grafic mult mai bun si mai stabil. Pentru 4way CrossFireX utilizatorii trebuie sa foloseasca OC-PEG pentru a evita supra alimentarea conectorului 24pin ATX.

OC-Cool – Un design nou de racire luminat cu led-uri si 7 conectori cu 4-pin Smart Fan ce permite overclokerilor sa controleze cu usurinta temperaturile intregului sistem. Racirea OC-Cool maximizeaza convectia sistemului pentru a elimina aerul fierbinte prin panoul IO din spate si pentru a optimiza racirea pasiva.

OC-DualBIOS – Caracterizat printr-un comutator BIOS onboard si un indicator LED, ce permite utilizatorilor sa selecteze un BIOS pentru uz normal, si celelalt BIOS pentru overcloking. Poate fi folosit de asemeneaĀ  si ca BIOS de backup in cazul in care BIOS-ul cedeaza in timpul overclockingului. Puteti salva pana la 16 profile diferite de setari. Utila mai ales atunci cand utilizatorii fac update de BIOS dar nu doresc pierderea setarilor originale.

Acum o sa vorbim putin si despre caracteristicile unice ale acestei placi de baza:
Dual CPU Power – Tehnologia proprietara GIGABYTE permite ca fazele de alimentare CPU VRM sa fie impartite egal in 2 seturi de motoare de alimentare ce opereaza in tandem. Astfel ca setul 1 se poate odihni in timp ce setul 2 este activ.

Power Phase Boost cu comutare Multi-Viteza – acesta lucreaza atat cand Dual Power Switching este activ cat si cand nu este.

PCB cu doua straturi de cupru – mentine placa de baza mai rece, ofera o durabilitate mai crescuta, o eficienta energetica crescuta, impedanta de doua ori mai mica.

Accelerare 333 Onboard – un nou standard pentru placile de baza performante incorporand cele mai noi tehnologii pentru transfer rapid de date. Ofera performanta prin integrarea onboard a celor mai noi tehnologii SuperSpeed USB 3.0 de la NEC, SATA 3.0 (6Gbps) de la Marvell si o crestere de 3 ori a puterii de alimentare USB pentru toate porturile USB.

Tehnologia On/Off Charge – permite incarcarea dispozitivelor ca iPhone, iPad sau iPod Touch fie ca PC-ul este pornit sau oprit. Echipamentele atasate pentru incarcare, vor primi mai mult curent prin porturile USB astfel ca incarcarea unui smartphone prin atasarea acestuia la portul USB se va incarca la fel de rapid ca atunci cand se foloseste incarcatorul special dedicat.

Mai jos am atasat si un clip video asa cum va spuneam la inceputul articolului in care se arata cum un procesor i7 990X este dus cu ajutorul acestei placi de baza si a racirii cu azot lichid, in 7.1 GHz. Tare mi-as dori sa vad un procesor AMD dus pana in 7.1 GHz šŸ™‚


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. O scala LGA 1366, dar sa dai fara probleme cu tubul plin ca pe Phenom sau Thuban nu e chiar de 1366, asa ca sa dam cezarului ce-i al cezarului si sa recunoastem ca in sub-zero AMD se msica superb. Ca si mod de lucru, Phenom II este genial in sub-zero, izolezi bine, dai cu tubul plin, si dai pana ingheata ceva pe mobo. Fara cold-bug, fara cold-boot, fara figuri, fara probleme iar la Intel intalnesti asemenea lucruri.

 2. Tare… Sunt foarte interesante aceste articole hardware…

 3. Madalin says:

  Ce zici de frecvebta de 7040mhz la un AMD? si app amd-ul face asta de mai mult de 2luni…in timp ce intelu a ajung la frecventa asta de maxim o saptamana…uite aici un link catre youtube šŸ˜‰

  • Nici tu si nici viorel nu ati inteles ideea acestui articol! Toata smecheria consta sa duci procesorul in atat on the fly nu dand 13 restarturi ca in cazul clipului tau cu AMD-ul, se vede clar ca clipul e editat si procesul nu e filmat cap coada, deci s-au dat restarturi la greu…ca sa nu mai zic cate esecuri banuiesc ca a avut tipu pana sa nimereasca cat trebuie sa umple tubul ca sa aiba suficient azot in tubul de pe procesor pentru a nu se vaporiza si pentru a putea ridica pana la 7040. Nu stiu cate editari vezi in clipul postat de mine in acest articol. Bomboana aici este placa de baza si puterea, tehnologiile si enorma flexibilitate pe care o are si mai putin faptul ca a reusit sa duca i7-le in 7.1 GHz. Intelul s-a dus in 7092,6 MHz asa ca… ce a facut nou sau mai bine AMD-ul? Te-ai uitat la clipul video postat in articol, pana la sfarsit?

   • Nici tu si nici viorel nu ati inteles ideea acestui articol! Toata smecheria consta sa duci procesorul in atat on the fly nu dand 13 restarturi ca in cazul clipului tau cu AMD-ul, se vede clar ca clipul e editat si procesul nu e filmat cap coada, deci s-au dat restarturi la greuā€¦ca sa nu mai zic cate esecuri banuiesc ca a avut tipu pana sa nimereasca cat trebuie sa umple tubul ca sa aiba suficient azot in tubul de pe procesor pentru a nu se vaporiza si pentru a putea ridica pana la 7040. Nu stiu cate editari vezi in clipul postat de mine in acest articol. Bomboana aici este placa de baza si puterea, tehnologiile si enorma flexibilitate pe care o are si mai putin faptul ca a reusit sa duca i7-le in 7.1 GHz. Intelul s-a dus in 7092,6 MHz asa caā€¦ ce a facut nou sau mai bine AMD-ul? Te-ai uitat la clipul video postat in articol, pana la sfarsit?  

    Pe Intel nu merge sa dai cu tubul plin. Cold-bug, fara cold-boot este prezent pe Intel, asa ca AMD wins. Mai uitate pe HWbot sa vezi rezultate,nu-ti mai da cu parerea daca nu stii despre ce vorbesti. Am dat cu tubul(a fost o placere) pe Amd si Intel dar batch-uri proaste, asa ca uitate aici:”http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1586389″ , 7344.48 MHz, record mondial la overclock cand vine vorba de AMD pe o placa de baza Gigabyte. Oricum la Intel record-ul mondial este de 8242.45MHz , realizat pe un Intel Celeron 360, dar Celeron-ul ala era mai vechi, asa ca ma refer la actualele procesoare.

 4. mamaaa…cred k placa asta de baza costa o avere…. mai ales sice componente trebuiesc montate p ea…nu cred ca ar merge d-astea ieftine ce avem noi pe piatza…

 5. Madalin says:

  da m-am uitat…insa am vrut sa spun ca si amd-ul urca pana la aceasta frecventa…dar totusi amd-ul nu se compara la pret cu intelu…e mult mai efitn…iar 2…astea sunt doar niste test cu azot….nu astea conteaza…conteaza testele din jocuri si alte aplicatii…testele cu azot sunt doar pt cateva minute…pana si cristi zicea asta intr-un tutorial šŸ˜€

  • Iarasi bati campii si o tragi cu azotul si care-i cel mai tare. Repet: important in acest articol, este faptul ca placa de baza permite ajustari fine de overclock, este special conceputa pentru asta, are chiar si un buton ce-ti overclockeaza si ajusteaza automat totul incat procesorul tau sa urce in 4G doar apasand o singura data, un singur buton pe care scrie 4G, fara ca tu sa stii o boaba despre overclock, fara sa intri in BIOS, fara sa dai restart, fara ca tu sa folosesti azot lichid ci doar un cooler bun si o sursa corespunzatoare. Overclock-ul nu se face doar folosind azot lichid. Aceasta placa e deosebita prin faptul ca-ti permite ajustarea in vederea overclockului,on the fly, fara restarturi, fara batai de cap, fara sa ai nevoie de azot lichid, fara sa intri in BIOS de prea multe ori. Nu vorbim aici despre Intel vs AMD

   • Vad ca te pricepi la calculatoare cum ma pricep eu la fotbal(adica deloc). Ia uitate mai intai sa vezi ce a fcut tipul acolo,de ce a intrat tipul in BIOS,ca sa ce, uitate mai bine acolo procesorul era deja la o frecventa de 6410 MHz(si tu zici ca oc-ul la facut on-the-fly), ai stat tu langa el si ai vazut daca a dat restart-uri s-au nu? In cazul asta te cred pe cuvant. Am mai spus pe undeva ca, cateodata bati campii(fara suparare,nu imi pasa ca esti admin),habar nu ai cu ce se mananca oc-ul s-au esti fanboy Intel,in cazul asta se justifica.Vad ca o dai in prostie cu 4GHz,pai aici vorbim de 4GHz s-au de 7GHz,vorbim de cooler s-au de azot lichid/DICE? Tu stii ce vorbesti acolo, prietene.

    • Cred ca tu ai orbul gainii. Omul a intrat o singura data in BIOS nu de 7 ori cum a facut cel din clipul dat de catre Madalin (pe care l-am sters). Se vede ca cunosti „foarte multe” este normal si logic sa intri o singura data in BIOS, este aproape imposibil sa nu faci asta cand vrei sa faci overclock, insa ideea era ca cel din clipul postat in articol a facut asta o singura data si repet nu de 7 ori ca cel din clipul cu overclock-ul AMD. Nu tre sa fii langa respectivul sa-ti dai seama ca cel din clipul din articol a dat sau nu restart, filmarea este neintrerupta, cursiva, tot procesul sa facut fara editari si taieri asa cum iarasi se intampla in clipul lui Madalin. Esti cam incordat, crispat si frustrat, mai iesi din casa si socializeaza, nu mai fi atat de infocat si aprins, e doar un internet, un mediul virtual, nu trebuie sa pui atat de mult suflet in niste discutii pe o rubrica de comentarii si sa incepi sa jignesti. Get a real life!
     Nici macar nu ai citit articolul, mai citeste odata ceea ce am scris despre OC-Touch, ce zice acolo? stii sa citesti? Voi tot o trageti cu AMD si Intel ca ala e fanboy LLOOLL šŸ™‚ important aici si cireasa de pe tort sunt tehnologiile suportate de placa de baza, nu faptul ca a reusit sa urce i7-le in 7.1GHz. Unii din voi se pare ca intervin pe rubrica de comentarii doar asa, ca nu au cu cine se certa, contrazice…din plictiseala…

     • Cred ca tu ai orbul gainii. Omul a intrat o singura data in BIOS nu de 7 ori cum a facut cel din clipul dat de catre Madalin (pe care l-am sters). Se vede ca cunosti ā€œfoarte multeā€ este normal si logic sa intri o singura data in BIOS, este aproape imposibil sa nu faci asta cand vrei sa faci overclock, insa ideea era ca cel din clipul postat in articol a facut asta o singura data si repet nu de 7 ori ca cel din clipul cu overclock-ul AMD. Nu tre sa fii langa respectivul sa-ti dai seama ca cel din clipul din articol a dat sau nu restart, filmarea este neintrerupta, cursiva, tot procesul sa facut fara editari si taieri asa cum iarasi se intampla in clipul lui Madalin. Esti cam incordat, crispat si frustrat, mai iesi din casa si socializeaza, nu mai fi atat de infocat si aprins, e doar un internet, un mediul virtual, nu trebuie sa pui atat de mult suflet in niste discutii pe o rubrica de comentarii si sa incepi sa jignesti. Get a real life!
      Nici macar nu ai citit articolul, mai citeste odata ceea ce am scris despre OC-Touch, ce zice acolo? stii sa citesti? Voi tot o trageti cu AMD si Intel ca ala e fanboy LLOOLL important aici si cireasa de pe tort sunt tehnologiile suportate de placa de baza, nu faptul ca a reusit sa urce i7-le in 7.1GHz. Unii din voi se pare ca intervin pe rubrica de comentarii doar asa, ca nu au cu cine se certa, contraziceā€¦din plictisealaā€¦
        

      Daca si eu sunt ala care intra odata in BIOS iti sugerez sa te lasi de calculatoare si de cantat manele si dute si te impusca fiule. Se vede ce stii despre calculatoare. Laso balta,nu am chef sa ma cert cu un expert in calculatoare ca tine. LOOOL ,filmare cursiva, de unde, nu vezi ca ala deja avea 6,40 GHz cand a intrat in BIOS la inceputul filmarii? Uitate mai atent s-au iti trebuie biciclete? Se vede ca le ai. Fac parte din comunitatea lab si tu imi spui mie ca am intrat odata in BIOS, pai nu ai „bibilit” tu atatea BIOS-uri ca mine. Cei care stiu ceva despre calculatoare cred ca vor rade cand iti vor vedea posturile, sper, sa nu vada cei din comunitatea lab ce ai scris pentru ca atunci chiar te vor crede un „maestru” in ale PC-ului.Ce ti-am spus mai sus ramane valabil, iti pot imprumuta un AK-47 model vechi s-au un Colt, poate te ajuta. Bafta si ai grija.

     • Se pare ca tu stai cam prost cu cititul si cu interpretarea textului citit. De cand n-ai mai citit o carte? Am spus „Omul a intrat o singura data in BIOS…” adica cel din clip, la el ma refeream, nu stiu unde ai vazut tu ca am spus ca „tu ai intrat odata in BIOS si ca nu stii nimic”. Am spus doar ca subiectul si bomboana acestui articol este placa de baza si tehnologiile PUNCT. Tu cred ca citesti din alta parte si vii si te certi aici. Comentariul de mai sus spune tot despre tine. Faptul ca faci partea din comunitatea lab aia nu spune nimic, asta nu atesta ca esti un guru sau ca esti recunoscut mondial ca fiind un etalon si ce spui tu e litera de lege. E ca si cum ai spune ca esti fmeie de servici la casa alba…asa si? Asta inseamna ca ce? Disputa mea cu tine se incheie aici pentru ca nu am cu cine discuta, nici macar nu esti in stare sa intelegi si sa citesti in intregime ceea ce afirm.

     • ok. Scuzama, sunt cam beat. Nu ma cred guru,normal, dar activez acolo ca un om de baza si un ajutor pentru Romania in ceea ce priveste HWbot,se stie ca Romania a iesit anul asta campioana mondiala pe tari la mai multe competitii. Dar scuza-ma oc-ul este teritoriul meu.

     • Mihai.m says:

      Pai si eu sunt expert in oc.am intrat o data in bios si am dus procesorul,un pentium 3,la 8,2 Hertzi.(nu am scris gresit)
      Omul incearca sa iti explice tehnologia folosita pentru acest oc,iti explica ce e cu acel buton ca nu mai trebuie sa stau eu sa maresc voltaje sa fac nu stiu ce prostii prin bios si sa ajung cu pc-ul in brate la service pt ca sunt…Pentru mine de ex daca as avea aceasta placa de baza ar fi ca si cum ai sta tu langa mine si cand te apas ai face oc in locul meu.
      Si apropo de chestia ca era deja procesorul la 6,4 Ghz.Tu ai vazut cat de putin se schimba frecventa cand apasa butonul ala?Daca o lua de la viteza stock ar fi insemnat sa stai in fata monitorului vreo ora sa vezi cum creste viteza cu cativa hertzi la fiecare apasare,eu unul ma plictiseam cu mult inainte de final.Oricum daca ai sa citesti titlul ai sa descoperi surprins ca e vorba de placa de baza in special,care e capabila sa mareasca frecventa unui procesor(oricare) si nu de procesorul i7 care a atins nu stiu ce recoarde.Nu mai citi printre randuri si nu ai sa mai dai raspunsuri pe langa.

 6. Adrian spui la sfarsitul articolului ca ai vrea sa vezi un amd la 7,1,uite:http://blog.videotutorial.ro/ultimele/amd-intra-in-cartea-recordurilor-cu-cel-mai-rapid-si-cel-mai-overclock-abil-procesor/ nu mai inteleg nimic.

 7. scuze.

Speak Your Mind

*