Overclock pe telefoane Android cu SetCPU

Prin overclock putem experimenta si tot odata beneficia de performante ridicate. Despre overclock-ul unui PC Desktop probabil am auzit cu totii, multi au si facut asa ceva dar de aici pana la a overclock-a un smart phone nu e deloc o banalitate.  Cum se stie si un smartphone, daca stam sa ne gandim este tot un PC, unul mai mic ce e drept dar are si el procesor ROM si RAM. Deci, de ce nu ar merge si acesta overclockoat ? Cu o aplicatie numita SetCPU, overclock-ul telefoanelor bazate pe Android va fi posibil. Potrivit dezvoltatorilor, SetCPU este o aplicatie pentru Android special conceput pentru a schimba viteza procesorului Android root acces. Pana acum aplicatia SetCPU era compatibila cu HTC Dream, HTC Magic 32G, Motorola Droid, Google Nexus One, Samsung Galaxy, si alte dispozitive Android. Pentru a putea utiliza aceasta aplicatie utilizatorul trebuie sa detina un smartphone cu Android OS versiunea 1.5 Cupcake sau mai noua, Donut 2.0, Eclairs 2.1 si sa aiba acces root pentru a putea schimba frecventa procesorului (cpufrenq) in kernel.

Ca sa puteti seta viteza procesorului (CPU speed), SetCPU va fi capabil sa afiseze informatii despre CPU, ve-ti putea seta ca viteza sa se ajusteze automat la bootarea dispozitivului sau aveti posbilitatea creerii unui Profil de setari definit de voi.

Pentru ca SetCPU este capabil sa schimbe clock speed-ul unui Android Device, este posibil ca performantele unui Android sa fie cu mult peste specificatiile acestuia datorita acestui soft. Prin urmare utilizarea acestei aplicatii este totusi potential daunatoare pentru dispozitiv daca este folosita intr-un mod gresit sau la niste frecvente prea ridicate.

Daca aveti destul curaj si doriti sa ii dati un plus de performanta Android-ului dumneavoastra o puteti face accesand documentatia oficiala a softului SetCPU Atentie, noi nu ne asumam nici o raspundere pentru eventualele stricaciuni pe care voi le faceti. Daca faceti acest overclock trebuie sa aveti in vedere ca un eventual esec va duce la pierderea garantiei .


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*