Noul Mack Book Air si alte produse prezentate la evenimentul „Back to the Mack”

In acest articol o sa dezbatem putin noile produse ce au fost anuntate la Apple Events (evenimentele Apple) intitulat „Back to the Mack”. Acesta tocmai sa incheiat si a avut loc pe data de 20 Octombrie 2010. Primul lucru pe care Steve Jobs la facut, a fost evident, sa ne aduca la cunostinta ce cota de piata are compania, cat de bine au vandut si asa mai departe (lucru neinteresant zic eu) Apoi au fost prezentare cateva update-uri si noile versiuni ale softurilor ca iLife, Face Time, si noul sistem de operare ce va fi lansat. Haideti sa intram putin in amanunte si sa vedem exact despre ce anume sa discutat:

iLife 11

Pe lista de noi produse, primul dezbatut a fost noul iLife 11 suita multimedia a celor de la Apple ce contine iMove (soft de editare video), iPhoto (soft ce se ocupa de managerierea fotografiilor), Garage Band (soft de creat si editat muzica). Phil Schiller a prezentat aceste produse avand grija sa aduca la cunostinta audientei ca acum aceasta suita este mult mai usor de folosit, iMove este mult mai automatizat cand vine vorba de aplicarea efectelor facand referire si la noul efect „Movie Trailers”. iPhoto vine cu recunoasterea faciala si crearea automata de slideshow-uri. Garage Band vine si el cu noi functii si efecte cum ar fi: Flex time , Groove Matching , noi amp-uri si efecte pentru chitara

Face Time

O functie/soft lansat odata cu noul iPhone 4 si iPod Touch ce permite conferinte video prin wireless de la iPhone la iPhone. Acesta este acum disponibil si pentru PC-urile Mac acestia avand posibilitatea prin intermediul acestui soft, sa faca conferinta video cu oricine utilizeaza un iPhone 4 sau un iPod Touch. Face Time pentru Mac se afla momentan in stadiul Beta.

Noul sistem de operare Mac OSX Lion

Urmatorul mre subiect a fost bineinteles, anuntarea noului sistem de operare Mac OSX Lion ce vine cu:
– Mission Control Integration (Expose, Spaces ,Full Screens Apps , Dashboard)
– LounchPad (similar cu home screen-ul din iOS)
– Mac App Store (magazin de aplicatii) a fost portat si pentru PC-urile Mac OSX si va fi disponibil pentru versiunile de MAC OSX actuale in 90 de zile
Lansarea acestuia a fost programata pentru vara anului 2011

De asemenea au fost anuntate si cateva update-uri pentru iPad cum ar fi:
– Multi touch Gesture
– App Store (One Click Downloads, Free & Paid Apps , Automatic Installation )
– App-Home Screens
– Full Screen Apps
– Auto Save
– Apps Auto Resume

Noul laptop MacBook Air

„Cireasa de pe tor” a fost pastrata pentru finalul conferintei unde Steve Jobs anunta si prezinta noul Air. Acesta vine sa aduca tot ce este mai bun din MacBook si iPAd, intr-un singur produs denumit MacBook Air. Cu o grosime de 0.68 inch la partea cea mai groasa a acestuia si 0.11 inch la partea cea mai subtire a acestuia cantarind nici mai mult nici mai putin de 2,9 kg si cu un nou design Uni-Body disponibil in 2 versiuni de 13,3 inch si respectiv 11,6 inch (Netbook?)

MacBook Air 11,6 Inch

Diplay-ul acestui model are o rezolutie de 1366 x 768 cu o durata a bateriei de pana la 5 ore utilizat in modul wireless si navigare web si 30 de zile de standby (mi-e greu sa cred asa ceva).
Disponibil in 2 versiuni cu SSD de 64 GB sau 128 GB ambele avand urmatoarele specificatii:
Procesor 1.4GHz Intel Core 2 Duo
Grafica NVIDIA GeForce 320M graphics
RAM 2G
Suporta pana la 4G RAM

MacBook Air 13,3 Inch

Display-ul acestui model are o rezolutie de 1440 x 900 cu o durata a bateriei de pana la 5 ore utilizat in modul wireless si navigare web si 30 de zile de standby
Disponibil in 2 versiuni cu SSD de 128 GB si 256 GB ambele avand urmatoarele specificatii:
Procesor 1.86GHz Intel Core 2 Duo
Grafica NVIDIA GeForce 320M graphics
RAM 2G
Suporta pana la 4G RAM

Una peste alta, numai vesti bune de la Steve Jobs anul acesta. De remarcat faptul ca noile modele MacBook Air vin acum cu SSD si nu cu clasicele hard disk-uri. Concluzia acestui eveniment a fost aceea ca sa incercat aducerea unor functionalitati din dispozitivele portabile ca iPhone, iPad si din sistemul de operare iOS in noul sistem de operare Mac OSX Lion si PC-urile din seria MackBook, de aici venind si titlul evenimentului „Back to the Mac” (inapoi la Mac) deoarece stim cu totii ca in ultima vreme Apple a tot lansat ba iPad-ul, ba iPhone 4 si sa cam neglijat mediul Desktop, NetBook, NoteBook. Asa ca au decis sa isi reindrepte atentia spre acestea dand si un titlu sugestiv. Nu uitati ca va asteptam pe rubrica de comentarii cu parerile voastre legate de acest eveniment si in special de cele legate de noul MacBook Air.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*