Noua versiune Google Chrome 23 dauga optiunea do not track si reduce consumul bateriei

Salut prieteni, in articolul de astazi va anunt ca Google a lansat o noua versiune a browserului Google Chrome ajuns la numarul 23, mai exact versiunea 23.0.1271.64 m. Imbunatatirile aduse in Chrome 23 tin mai mult de stabilitatea browserului, securitate, si nu de interfata grafica. Browserul Google Chrome ofera acum o performanta mai ridicata, am observat o incarcare mult mai rapida a paginilor web. O alta noutate in aceasta versiune este faptul ca avem suport pentru accelerare video pentru GPU asta insemnand ca procesorul placilor video va fi folosit pentru decodarea continutului video ceea ce va duce la un consum mai scazut de energie.
In testele facute de Google cu un clip video de 1080p la 30 fps pe un Lenovo T400 cu Windows 7, bateria a tinut cu 25 % mai mult cand accelerarea GPU a fost activata.
O alta noutate pentru Chrome este si optiunea „Do Not Track” (nu urmari) pe care o puteti gasi in setarile browserului. Se presupune ca odata bifata aceasta optiune, site-urile sociale, serviciile web si diferite site-uri nu va vor mai putea urmari activitatea. Acesta optiune vine dezactivata by default si chiar daca o activati ulterior, nu va bloca mai nimic.

the effectiveness of [DNT] requests is dependent on how websites and services respond, so Google is working with others on a common way to respond to these requests in the future.

Google se scuza spunand ca eficienta acestei optiuni tine mai mult de modul in care fiecare site raspunde si ca se vor stradui sa cada de comun acord cu aceste site-uri ca acestia sa respecte o astfel de optiune odata ce aceasta este activata.
Hai mai Google, tu vorbesti serios ?!?!


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*