Noua tehnologie VNC va permite instalarea unui sistem de operare prin remote pentru procesoarele Intel

Salut prieteni, in articolul de astazi o sa vorbim despre ceva foarte omportant si de mare interes pentru pasionatii de IT. La evenimentul IDF (Intel Developer Forum) desfasurat intre 13-15 Septembrie la San Francisco a fost prezentata un sistem de control remote la nivel de hardware integrat in procesoarele Intel. Anul trecut VNC a facut echipa cu Intel pentru dezvoltarea unui sistem de control remote la nivel de hardware, integrat in procesoarele Intel Sandy Bridge, folosindu-se vPro care are la baza criptarea hardware.
Probabil va intrebati, OK si ce inseamna asta, la ce ajuta?
Ei bine asta inseamna ca calculatoarele ce vor avea acest tip de procesor vor putea fi accesate de oriunde din lume, vor putea fi controlate in cel mai mic detaliu, de la controlul asupra sistemului de operare pana la controlul si capacitatea de a accesa si modifica BIOS-ul calculatorului accesat. Pana acum remote-ul se putea face pe calculatoarele obisnuite, doar la nivel de interfata Windows. Puteai accesa un PC remote, doar daca acesta era pornit ruland sistemul de operare, avand o conexiune la internet si server VNC instalat.
Noul sistem dezvoltat de VNC va permite accesul prin remote fara ca acesta sa fie pornit, vom putea accesa remote BIOS-ul, vom avea chiar si posibilitatea montarii unei imagini ISO aflata pe calculatorul de la care se face accesul, pentru a instala un sistem de operare de la distanta. Odata realizata conexiunea, aceasta ramane chiar daca calculatorul accesat ar dezactiva placa de retea. Este incredibil pana unde poate merge tehnologia. Niste lucruri pe care pana mai ieri, doar le puteam visa. Cine s-ar fi gandit ca va fi posibil si atat de usor, sa instalezi un sistem de operare pe un alt calculator aflat probabil la celalalt capat al lumii?
Cum se poate observa si in clipul video de mai jos, au fost prezentate 5 moduri de acces:
– accesul este securizat si se face pe baza unui cod pe care cel accesat va trebui sa il comunice celui care doreste sa acceseze
– Boot the OS permite celui care acceseaza, sa porneasca calculatorul celui accesat in mod normal, bootand sistemul de operare existent si instalat pe hard disk-ul calculatorului accesat.
– Boot in to the BIOS permite celui care acceseaza sa restarteze de la orice distanta calculatorul celui accesat si sa boot-eze in BIOS. Odata restartat calculatorul accesat, acesta va intra in BIOS iar cel ce acceseaza va putea face modificarile dorite, le va putea salva.
– ISO mount Disk Image permite celui care acceseaza sa monteze o imagine ISO cu un sistem de operare existenta pe calculatorul acestuia ca mai apoi sa fie instalat pe calculatorul accesat. Calculatorul accesat va crede ca are un CD ce contine un sistem de operare in unitatea optica.
– Boot to CD/DVD permite celui ce acceseaza, sa restarteze calculatorul accesat si sa il faca sa booteze de pe imaginea ISO montata de pe calculatorul celui ce acceseaza.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. cu respect va rog sa faceti un tutorial cu softul de navigatie igo pentru android -galaxy s-

  multumesc

 2. Asteptam cu nerabdare si videotutorialul pe aceasta tema 😀

 3. Si cu aceste noi procesoare Sandy Bridge o sa scada forta de munca in IT tot mai mult in Europa si o sa migreze in tarile mai slab dezvoltate. Un indian avid de munca o sa faca treaba a 2-3 ingineri pe un salariu de 200$. Eu zic ca ar fi bine sa mai contribuim si noi in descoperirea de noi tehnologii, altfel ne ducem de tot la fund!

 4. Da este foarte interesant videoclipul ci vnc remote, poti vedea si biosul, ceea ce nu face team viewer decat ptr windows are nu si ptr DOS sa vezi aproape tot pc la cineva de la distanta sper in curand sa apara si astfel de softuri ptr a vedea complex totul de la distanta. 🙂

 5. Cum functioneaza? E super tare! CUM merge?

 6. Foarte interesant, incredibil.

 7. Chiar nu imi imaginam asa ceva pana acum…super tare. Dar acest lucru ar putea duce si la o serie de noi vulnerabilitati…

 8. Ceva vesti pe zona asta,sau un tutorial?
  Multumesc

 9. alexman says:

  Se mai stie ceva de tehnilogia/aplicatia aceasta?Ar fi f util un tutorial.Multi asteapta si multi au uitat de ea.Sa fi fost doar povesti sau a fost pusa bine si folosita in mod obscur?Multumesc

Speak Your Mind

*