Mutarea butoanelor de minimize, maximize, close pe partea stanga a ferestrei in Windows XP, Vista si 7

Asa cum probabil stiti pe sistemul de operare Mac OS X sau Ubuntu, butoanele de minimizare, maximizare si de inchidere a unei ferestre sunt pe partea stanga. Sistemul de operare Windows este singurul ce are plasate aceste butoane pe partea dreapta a ferestrelor. Daca aveti un dual boot cu Windows si Ubuntu sau Mac OX S si sunteti enervati ca de fiecare data cand bootati intr-un sistem sau altul, trebuie sa va readaptati la modul in care sunt pozitionate aceste butoane, puteti folosi o micuta aplicatie ce nu necesita instalare pentru a face ca pozitionarea acestor butoane de minimize, maximize, close sa fie pozitionate pe partea stanga a ferestrelor in sistemul de operare Windows.
Aplicatia se numeste sugestiv LeftSider si poate fi descarcata de AICI Odata descarcata, extrageti arhiva si executati prin dublu click fisierul denumit „leftsider” aflat in folderul rezultat din extragerea arhivei si butoanele ferestrelor de minimize, maximize, close, se vor muta instantaneu pe partea stanga a ferestrelor. Aceasta micuta aplicatie isi va plasa o iconita in System Tray (langa ceas pe taskbar) de unde la click dreapta pe aceasta, puteti alege/debifa functia „on the left” (pe stanga) si butoanele ferestrelor vor reveni la normal. Acestea fiind spuse eu sper sa gasiti interesanta aceasta aplicatie.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Interesant dar nu cred ca multa lumea ar vrea sa faca aceasta schimbare in windows, numai daca foloseste linux sau mac os si vrea sa se obisnuiasaca asa sau sa intors de la linux/ mac la windows… Oricum sa depus efort pt articol. Dar dc nu ati mai facut in ultimul timp articole?

 2. valy1233 says:

  e o chestie si asta,dar nu e ceva de folos zic eu…oricum frumos tutorial 😉

 3. Pierzi timpu cu tampenii in loc sa faci un tutorial despre cum se poate face update la Bios de pe stick.
  In rest ce sa zic, esti bine pregatit pentru varsta ta. Cam acid…

  • Tampenii pentru unii insa ceva util si de folos pentru altii, subiectul sau articolul de fata nu iti este adresat in mod special, cred ca stiai asta, nu? Tutorial la update de BIOS o sa fac daca vreau eu nu daca ma pune cineva sa fac sau daca imi cere cineva asta. O sa-l fac atunci cand cred eu ca trebuie facut, daca vreau sa il fac, daca am timp si chef.
   Daca te crezi in stare, te invit sa il faci tu, ce zici?? a…da stiu…o sa refuzi pentru ca esti frustrat si crezi ca nu o sa ii placa nimanui vocea ta sau poate pur si simplu nu stii cum se face…insa asta nu-ti da dreptul sa dai indicatii, nimeni nu e obligat sa faca ceva pentru tine, nu ti se cuvine nimic.
   Nu sunt acid, sunt doar alergic la prostie si la persoanele care cred ca ceva li se cuvine. Ai dreptul sa spui ce iti place si ce nu insa nu ai dreptul sa ne dai indicatii sau sa ne spui ce sa facem…eventual ai putea sa propui intr-un mod mai elegant/diplomat nu asa in greata…

 4. Interesanta chestie … sa vezi ce-o sa mai caute nevasta-mea dupa butoane acuma … Raman dator o bere pentru chestia asta!

 5. unchiujim says:

  felicitari pt efortul depus! si ma refer la tot ce faci pe acest site. nu -i baga in seama pe unii care au …greturi.

 6. Laurentiu says:

  Frumos tutorial mie imi e de folos mai ales ca mam obisnuit de pe linux cu butoanele in partea cealanta si acum ma tot incurc de fiecare data cand deschid o fereastra. Multumesc frumos :*

 7. cezar says:

  Nu stiu de ce, dar nu imi apare pe pagina articolul. Vad doar titlul si comentariile.

 8. Eu nu pot sa ma obisnuiesc cu noua asezare a butoanelor 🙁

Speak Your Mind

*