Mozilla si-a anuntat sistemul de operare si doua telefoane mobile ce vor rula Firefox OS (video)

Salut prieteni, astazi la Mobile World Congress 2013 compania Mozilla si-a anuntat intrarea pe piata dispozitivelor mobile cu sistemul de operare Firefox OS si pentru inceput, doua smartphone-uri ce vor rula Firefox OS. Mai exact este vorba despre smartphone-ul ZTE Open si Alcatel One Touch Fire.
Desi nu este oficial, modelul ZTE Open ar avea un procesor Cortex A5 si un display de doar 3.5 inch HVGA. Firefox OS va fi prezent pentru inceput pe dispozitive low end, de regula foarte ieftine si slabe ca performanta. Deasemenea sistemul de operare foloseste aplicatii HTML5 care se presupune ca ar necesita un nivel scazut de performanta ajungandu-se astfel la smartphoneuri cu un hardware mai slab si cu un pret scazut.
In ceea ce priveste aplicatiile disponibile, sunt doar cateva insa Moziila a reusit sa atraga de partea sa companii precum: Twitter, Zeptolab care a facut jocul Cut The Rope, Disney Mobile Games, EA Games, Facebook, MTV Brasil, Nokia. Momentan nu se stie nimic despre pretul celor doua smartphone-uri iar data lansarii va fi in vara.
Pentru cei ce doresc sa testeze sistemul de operare Firefox OS, noi am realizat in trecut un tutorial video despre: Boot to Gecko, testare sistem de operare Mozilla pentru smartphone-uri pe Windows. Mai jos aveti si un clip video demonstrativ cu modelul ZTE si Alcatel One Touch FireSursa: The Verge

S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*