Microsoft schimba modul in care mutam, copiem, inlocuim fisierele in Windows 8

Salut prieteni, asa cum probabil stiti deja, Microsoft lucreaza din greu pentru noul sistem de operare Windows 8 ce urmeaza sa fie lansat. In trecut am mai abordat acest subiect si va prezentam modul in care se va naviga in Windows 8 insa astazi o sa vorbim despre un alt lucru pe care Microsoft vrea sa il schimbe in Windows 8. Vom vorbi despre modul in care vom copia, muta, sterge, edita fisierele in Windows 8.
Stim bine ca in Windows 7, atunci cand mutam fisiere dintr-un folder in altul si intre timp mai dorim sa mutam alte fisiere, fereastrele in care ne sunt aratate progresul copierii sau a transferului sunt afisate individual pentru fiecare grup de fisiere pe care le copiem sau transferam.
Ei bine, in Windows 7 nu se va mai intampla acest lucru, indiferent cate grupuri de fisiere dorim sa transferam sau sa copiem, fereastra cu progresul copierii va fi afisata intr-o singura fereastra pentru fiecare grup.

Asta nu poate decat sa ne bucure si sa ne usureze munca ne mai fiind nevoiti sa tot cautam individual fiecare fereastra cu progresul transferului pentru a vedea cat timp mai avem de asteptat pana ce transferul sau copierea va lua sfarsit. Mai mult decat atat avem si posibilitatea sa punem pauza, sa reluam sau sa oprim fiecare transfer in parte tot dintr-o singura fereastra

Daca dorim si mai multe detalii si un info grafic cu privire la viteza de transfer, timpul ramas, fisierele ramase sau fisierele in curs de copiere avem butonul More details tot in aceeasi fereastra! Astfel putem analiza transferul si putem decide carui transfer dorim sa ii acordam prioritate!

Daca vom pune pauza pentru 2 sau 3 dintre transferuri vom putea observa in infografic cum viteza de transfer pentru fisierele ramase va creste.

O alta imbunatatire majora asupra modului in care vom „jongla” cu fisierele, documentele, pozele, muzica, filmele, dintr-un loc in altul va fi acela ca in cazul in care unul sau mai multe fisiere deja exista in folderul unde noi dorim sa copiem fisierele, avem posibilitatea sa decidem mult mai rapid si dintr-un singur loc, ce fisiere se vor copia, pe care dorim sa le inlocuim, fara a mai fi nevoiti sa navigam pana la folderul destinatie pentru a vedea despre ce fisier era vorba, cat e de mare, daca poza duplicata aflata deja in folderul destinatie este la o rezolutie mai mica sau mai mare decat cea cu care doriti sa o inlocuiti si asa mai departe.
In Windows 7, atunci cand copiem ceva in folderul destinatie si acesta contine deja un fisier cu aceeasi denumire, suntem intampinati de urmatoarea fereastra:

In Windows 8 vom avea o viziune mai clara asupra fisierelor care raman sau vor fi inlocuite atunci cand suntem intampinati de „fereastra de conflict”

Daca vom tine cursorul mouse-ului pe unul din thumb-urile din fereastra de preview vom vedea locatia fisierului si daca dorim sa deschidem fisierul pur si simplu facem dublu click pe acesta direct din fereastra de conflict. Deasemenea s-au renuntat la multe dintre mesajele de avertizare enervante cum ar fi: “are you sure you want to move this file to the recycle bin?” sau “are you sure you want to merge these folders?”
Una peste alta, abia astept sa vad cum vor fi implementate aceste functii in sistemul de operare Windows 8 final si cat de bine vor functiona, cat de satisfacatoare vor fi. Nu uitati ca va asteptam pe rubrica de comentarii a acestui articol cu parerile voastre legate de aceste imbunatatiri. Mai jos aveti si un clip video in limba engleza despre tot ce s-a discutat mai sus


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Gabriel says:

  Salut
  mai sus la „Ei bine, in windows 7” este gresit, corest este „Ei bine, in windows 8 nu se va mai intampla …”
  Bafta si multumesc pt info 🙂

 2. Ei bine, in Windows 7 nu se va mai intampla acest lucru, indiferent cate grupuri de fisiere dorim sa transferam sau sa copiem, fereastra cu progresul copierii va fi afisata intr-o singura fereastra pentru fiecare grup.

 3. Abea astept acest sistem de operare de la Microsoft

 4. =Cristian= says:

  Aici se discuta despre Windows Explorer ,domeniu din Windows care ma nemultumeste total.
  In ziua de azi cand fiecare are un GSM cu camera foto,sigur in orice PC exista multe fisiere foto care sant vizualizate comod numai in modul ”miniaturi”.Si,desigur in orice folder pot exista fisiere word, jpg, AVI , etc . Problemele apar daca vom dori sa le asezam intr-un anume mod, de exemplu cateva poze,apoi cateva fisiere word,eventual cateva fisiere video sau in alt mod – in functie de situatie.
  Exact asa cum se pot aseza si muta toate fisierele de pe desktop.
  Ei bine in Windows 7 si probabil si 8 ,acest lucru elementar NU SE POATE ! De ce ?
  Functiona perfect in XP,dar acum santem indemnati sa vizualizam orice fisier in „detalii”, asa ca pe vremea lui Windows 3.1 De ce ?
  Iar in cazul fericit cand se vizualizeaza in ‘miniaturi’ ,sant numai poze,si numai in ordinea alfabetica! Si nu pot fi mutate in alta ordine ! Dar pe desktop se pot muta.
  Eu am pe PC 90% imagini ,si vreau sa le asez in orice ordine,asa cum am nevoie,si sa le mut intre ele prin tragere (asa cum am lucrat 10 ani cu XP )
  De ce nu se mai poate ???

  • foarte bine spus de ce toata lumea vede dor ce este nou la un lucru abia iesit haideti sa analizam si lucrurile negative poate asa reusim sa imbunatatim lucrurile de zi cu zi

 5. Waw, windows 8 introduce functionalitati prezente in Ubuntu de acu 2 ani. Abea astept acest sistem de operare de la Microsoft.

Speak Your Mind

*