Microsoft anunta retragerea serviciului Windows Live Messenger, utilizatorii sunt fortati sa migreze catre Skype

Salut prieteni, intr-un anunt facut astazi pe blogul oficial Microsof s-a scris ca renumitul client de mesagerie instant Windows Live Messenger cu o istorie de 12 ani de activitate va fi retras de pe piata. Asa cum bine stim, serviciul Skype a fost achizitionat de compania Microsoft si odata cu lansarea noului sistem de operare Windows 8 s-a inceput migrarea utilizatorilor Windows Live Messenger la Skype. Cei care detin un sistem de operare Windows 8 si vor instala Skype vor trebui sa parcurga spre finalul wizard-ului de instalare un ultim pas in care utilizatorul va trebui sa lege contul Microsoft de contul Skype. La finalul wizard-ului utilizatorul este notificat ca de acum inainte logarea pe serviciul Skype se va face cu contul Microsoft si toate contactele din Windows Live Messenger vor fi adaugate automat in contul Skype.
Microsoft promite si alte surprize pentru utilizatorii Skype, mai exact posibilitatea de a face un video call direct din contul de mail Outlook.com pe care l-am prezentat si noi intr-un tutorial video.


Se pare totusi ca Windows Live Messenger va continua sa functioneze pentru China insa nu se stie pentru cat timp. Numarul utilizatorilor Skype a ajuns la 280 de milioane si continua sa creasca conform unor statistici Microsoft. Zilnic se afla conectati cel putin 40 de milioane de utilizatori la orice ora conform companiei. Sunt curios cat de afectati vom fi noi romanii de acest demers avand in vedere ca Skype si cu atat mai putin Windows Live Messenger sunt doua servicii care nu prea au prins la noi. Majoritatea utilizatorilor folosesc inca Yahoo Messenger si Google Talk sau mai nou Facebook-ul pentru a pastra legatura cu prietenii si familia.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. la mine na aparut nici o notificare de genul ca folosesc si windous8 si merge si live messenger si skype e drept pe win8 nu am msn messenger ci pe 7. nu sti exact de cannd inceteza defintiv?

  2. Eu folosesc de ani de zile skype-ul si dintre toate soft-urile de mesagerie mi s-a parut cel mai bun la capitolul calitate! Numai de bine!

Speak Your Mind

*