LG si-a lansat propriul serviciu cloud de stocare si streaming a fisierele multimedia, obtine si tu 2 GB spatiu de stocare gratuit

Salut prieteni, daca saptamana aceasta am tot descusut si dezbatut Drive de la Google, astazi o sa vorbim despre LG Cloud sau MY MEDIA BOX asa cum il numeste LG. Serviciul de stocare in cloud a fisierelor si streaming pentru fisierele multimedia.
LG Cloud este dedicat uilizatorilor de produse LG (si nu numai) pentru a-i ajuta pe acestia sa poata reda usor si rapid continutul media pe orice dispozitiv, de oriunde s-ar afla. Fisierele media precum pozele, filmele, muzica, vor putea fi redate din cloud pe tablete sau smartphone-uri Android, pe televizoare si chiar si pe desktop-uri sau laptopuri. Pur si simplu stocati in Cloud fisierele media si, instaland clientul LG Cloud pe smartphone, tableta sau desktop, puteti reda orice fisier fara sa fie nevoie sa il descarcati in calculatorul personal si fara sa aveti nevoie de cabluri (va trebui sa aveti o conexiune la internet pentru dispozitivul pe care doriti sa redati)
Un exemplu mai concret: Am accesat contul LG Cloud din browser-ul de pe desktop (bineinteles asta dupa ce am creat un cont LG Cloud), am urcat o melodie .mp3 din calculator in folderul Music, am instalat aplicatia LG Cloud pe Android-ul meu (un LG Optimus One P500), am deschis aplicatia, m-am logat cu acelasi cont creat de pe pc, am intrat in folderul Music si am tinut tap lung pe melodia .mp3 si de acolo am avut optiunile:
– Play – reda fara a descarca fisierul
– Download – descarca fisierul si pe smartphone
– Rename – pentru a redenumi fisierul
– Delete – pentru a sterge fisierul
– Add to avorite – adauga la favorite
– Details – pentru a afla mai multe detalii despre melodie (numele fisierului, locatia, dimensiunea, data urcarii, tipul fisierului, durata melodiei)
Sa mai spun ca, clientul LG Cloud pentru Android vine cu propriul sau player pentru a manageria si reda muzica stocata in LG Cloud? Sa mai precizez oare ca acelasi lucru este valabil si pentru filmele stocate in LG Cloud? Ba mai mult de atat, player-ul pentru filme cu care vine clientul LG Cloud pentru Android are posibilitatea sa redea si subtitrarea filmului si asta tot din cloud fara sa fie nevoie sa descarcam fisierul!


Clientul LG pentru incarcarea si sincronizarea fisierelor in contul LG Cloud este disponibil pentru sistemul de operare Windows si Android. Desi serviciul este abia in faza Beta, in Android Play Store (fostul Android Market) se gaseste deja aplicatia LG Cloud: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.lgcloud.nscreen
Serviciul este oferit gratuit oricarui utilizator si ofera 2 GB spatiu de stocare online pentru fisiere. Desi acestia mentioneaza in anutul oficial ca este vorba despre 5 GB spatiu de stocare pentru orice utilizator nou si de 50 GB pentru 6 luni pentru orice client care achizitioneaza un Smart TV, eu am primit doar 2 GB facandu-mi contul de pe un smartphone LG cu Android. Probabil vor fi 5 GB cand serviciul va iesi din Beta.
Serverele LG folosesc o tehnologie avansata de transcodare in timp real a fisierelor multimedia ce permite optimizarea si ajustarea automata a rezolutiei pentru fisierele video, indiferent de dispozitivul pe care vor fi redate. Pentru clientul Android LG Cloud putem folosi functia Mobile Auto Upload pentru ca pozele si clipurile filmate cu smartphone-ul Android sa fie automat incarcate in contul LG Cloud. Daca folosim clientul pe PC, putem folosi functia PC Folder Sync
Spre final, am testat acest serviciu si nu am intampinat probleme la folosirea lui din browser, pe PC si nici cu clientul desktop. Totusi, am intampinat probleme la folosirea clientului Android. Logarea dureaza mult si uneori nu se logheaza din prima ci abia din a 2-a sau a 3-a incercare. nu este de condamnat acest lucru avand in vedere ca serviciul este inca Beta.
Puteti descarca clientul desktop LG Cloud si va puteti crea un cont accesand: http://us.lgecloud.com/en/
Daca doriti o prezentare video despre LG Cloud, cum se foloseste acesta si cum se instaleaza clientul pe smartphone-urile Android, nu uitati sa cereti asta pe rubrica de comentarii a acestui articol.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. cam putin spatiul de stocare….

Speak Your Mind

*