Intel şi Nokia vor lansa un sitem de operare

Cele doua mari Companii Intel si Nokia au anuntat ca intentioneaza sa scoata pe piata un sistem de operare  dezvoltat in comun, sistemul  va avea la baza un nucleu linux si va fi gratuit, acesta va putea fi utilizat pe o gama larga de dispozitive : telefoane mobile, computere ,netbook-uri, tablet PC-uri,etc.

Noul sistem de operare,va purta numele de MeeGo si va reprezenta o fuziune între programul Moblin, al Intel, şi Maemo, al Nokia. Softul va fi disponibil pentru toti producătorii şi dezvoltătorii,in mod gratuit,au anunţat cele două grupuri de tehnologie, la Mobile World Congress 2010.

“Viziunea noastră de comunicare fără limite între dispozitivele de computing de acasă, din maşină, de la birou sau chiar din propriile buzunare, face astăzi un mare pas înainte, prin introducerea MeeGo”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel. “Este un progres esenţial în evoluţia relaţiei noastre cu Nokia. Unificarea celor două resurse într-o platformă open source este critică pentru a putea oferi o experienţă uimitoare pe o gamă largă de dispozitive, precum şi pentru a câştiga sprijinul industriei”.

“MeeGo va genera o gamă şi mai largă de experienţe de Internet computing şi de comunicaţii în rândul utilizatorilor, pe noi tipuri de dispozitive mobile”, a spus Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia. “Prin inovaţie deschisă, MeeGo va crea un ecosistem unic, atrăgând jucători din diferite industrii. Va sprijini un registru de modele de business din lanţul de valori, extinzând experienţa şi expertiza companiilor Nokia şi Intel, precum şi a tuturor celor care ni se vor alătura. Pe scurt, MeeGo anunţă o nouă eră a computingului mobil”.

„Sistemul va putea fi utilizat pe o gamă diversă de aparate, telefoane mobile inteligente, mini-PC, tablet-PC, televizoare conectate la Internet sau aparate de pe autovehicule”, au precizat Nokia şi Intel.

Platforma software MeeGo este un proiect open source ceea ce inseamna ca va incuraja comunitatea sa participe la dezvoltarea sa. Prima lansare MeeGo este estimată pentru cel de-al doilea trimestru al anului.


S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

  1. Foarte interesant,deci inca un motiv pentru Microsoft sa-si bage mintile in cap daca nu vor sa devina falimentari.

  2. dupa parerea mea… microsoft nu va putea sa dea faliment prea curand deoarece este o companie prea mare si prea veche ca acest lucru sa se intample, deasemenea si Intel, Nokia, IBM, Apple. sunt firme care contribuie la dezvoltarea tehnologie de foate mult timp.

  3. andreidcn says:

    Super interesant

  4. da chiar asa mam saturat de tot microsoftul asta……si de windowsu-rile lor de doi bani….linux cel mai bun!!!

Speak Your Mind

*