In viitor am putea avea smartphone-uri si tablete cu un timp de raspuns al touch screen-ului de 1 ms (video)

Salut prieteni, in articolul de astazi o sa vorbim despre o viitoare tehnologie touch care, sa speram, va deveni realitate intr-un viitor foarte apropiat. Mai exact, Microsoft ne explica si demonstreaza intr-un clip video cum tehnologia touch de care dispun astazi mai toate dispozitivele este cam lenesa. Acest lucru nu este demonstrat si descoperit de Microsoft si faptul ca timpul de raspuns a unei matrice touch este mare, e un lucru bine stiut de personele mai tehnice.
Cel mai deranjant moment a timpului de raspuns touch este atunci cand incercam sa folosim pe o tableta sau un smartphone, o aplicatie cu ajutorul careia putem desena. Cand tinem degetul pe display si incercam sa trasam rapid o linie dreapta sau in zig zag, se poate observa chiar si cu ochiul liber ca linia trasata de aplicatie nu urmeaza degetul in timp real ci ramane in urma acestuia, asta inseamna ca tableta nu raspunde imediat la imputul nostru.
Majoritatea dispozitivelor touch au o latenta de 100 ms. Asta inseamna ca daca atingem display-ul unui dispozitiv touch, actiunea va avea loc dupa 100ms. Pentru actiunile simple de bifare a unei casute sau de confirmare a unui dialog, nu este deloc deranjat ba din contra, este aproape insesizabil. Insa, cand vine vorba de o aplicatie in care trebuie sa desenam sau sa trasam linii precise, cei 100 ms timp de raspuns devine sesizabil si chiar frustrant.
Microsoft vrea sa dezvolte o tehnologie touch care sa reduca cei 100 ms la 1 ms timp de raspuns. Cat de bine va reusi sa isi duca Microsoft visul mai departe, nu stim inca dar important este ca se vrea acest lucru. Daca vor resuit, va fi un pas important in tehnologie, nu doar pentru Microsoft ci si pentru noi utilizatorii precum si pentru producatorii de matrice touch.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*