Google+ Pages este disponibil pentru companii, afaceri, branduri, vedete, trupe muzicale

Salut prieteni, iata ca Google, asa cum a promis, ofera acum posibilitatea marilor companii, branduri, vedete, trupe muzicale, sa-si faca pagina oficiala pe reteaua de socializare Google Plus. Pana acum Google Plus era disponibil doar persoanelor fizice insa incepand de astazi, orcine isi va putea crea o pagina Pe Google+ Pages fie ca e vorba de persoana fizica sau jurdica.
Paginile sunt destinate celor ce doresc sa-si promoveze afacerea in social media, locul in care se afla cel mai mare potential de utilizatori ai servciilor pe care o companie, o firma sau o trupa muzicala le poate oferi. Acestia isi vor putea tine la curent clientii sau fanii cu lucrurile noi care se intampla in companie, firma sau trupa, cu noile lansari de produse sau albume muzicale, evenimente si anunturi oficiale. Google+ Pages reprezinta o oportunitate uriasa, demna de luat in considerare daca vrei sa te promovezi in social media si nu numai. A venit timpul ca afacerile locale, restaurantele, cluburile sa se poata conecta in timp real cu clientii fideli, sa poata comunica, sa ceara feedback de la acestia sau de ce nu, sa organizeze evenimente. Toate astea se pot intampla prin intermediul Hangout care ramane disponibil si pentru pagini si nu doar pentru persoane fizice.
Daca doriti sa va creati o pagina in Google+ Pages accesati urmatorul link: http://plus.google.com/pages/create
Trebuie mentionat faptul ca, pentru a putea infiinta o pagina in Google+ Pages va trebui sa detineti deja un cont Google Plus. Procesul dureaza doar 2 minute si ce mi-a placut este ca nu se cer foarte multe detalii pentru crearea paginii

Iata ce puteti face avand o pagina Google+:
– Puteti crea cercuri asta insemnand ca va puteti organiza persoanele carora veti dori sa distribuiti continut. Spre exemplu, by default (de baza) aveti create cateva cercuri cum ar fi: Abonati, Clienti, Membrii echipei, VIP-uri. In cercul Clienti puteti adauga toti clientii vostri daca este vorba despre o firma sau companie sau va puteti adauga fanii daca este vorba despre o trupa muzicala. Atunci cand veti dori sa postati un anunt pentru un concert o puteti face distribuind anuntul si fiind vizibil doar persoanelor aflate in cercul Fani sau Clienti. Puteti tine legatura cu angajatii si sa postati sarcini vizibile doar pentru acestia adaugand angajatii sau membrii echipei in cercul Membrii echipei.
– Puteti crea albume si puteti adauga videoclipuri sau fotografii pe care mai apoi sa le distribuiti fanilor, clientilor. Ati putea spre exemplu sa faceti un album in care sa faceti o prezentare foto a unui produs impreuna cu o descriere pentru fiecare poza postata. Deasemenea puteti incarca un teaser video pentru lansarea unui produs sau a unui produs aflat inca in teste. Trupele muzicale pot urca clipuri cu fragmente dintr-un concert pe care l-au avut, diferite interviuri sau cuvinte frumoase catre fani din partea fiecarui membru al trupei.
– Puteti face un Hangout si sa interactionati vizual si verbal cu toti fanii vostri sau potentialii clienti stand de vorba cu ei in timp real. Extrem de util pentru o companie care poate apela la Hangout in vederea lamuririi unui client asupra unor probleme sau de ce nu pentru a explica anumite tehnologii folosite in diverse produse. O trupa muzicala isi poate anunta Live fanii de amanarea unui concert sau de ce nu de inca un concert pentru cei din Cluj spre exemplu.
– Cei ce va viziteaza pagina pot da click pe butonul +1 aflat pe pagina principala si astfel vor recomanda produsul, afacerea, trupa sau pagina oficiala tuturoro prietenilor.

Pe pagina oficiala Google+ putem citi un anunt in care ni se spune ca deja aun inceput lucrarile pentru ca paginile sa poata fi administrata de mai multe persoane (multi-admin), sa poata fi transferat contul de owner asupra paginii catre un alt utilizator, in cazul in care cel care a realizat pagina folosind contul sau, nu mai doreste sa o administreze, poate transfera pagina catre o alta persoana. In ce conditii si care va fi procesul, ramane de vazut. Deasemenea se lucreaza si pentru integrarea lui analytics cu pagina Google+
Pe final nu-mi ramane decat sa va urez cat mai multi fani, sustinatori, clienti pe paginile voastre Google+ si daca doriti va puteti alatura paginii oficiale Videotutorial pe Google+ accesand urmatorul link: https://plus.google.com/115060802821531195174


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Poti sa-mi spui, te rog, cum pot sa fac un cont pentru companie pe Google+? Este vorba despre o setare speciala sau ceva de genul acesta pt ca pe mine nu ma lasa…

    • Nu prea inteleg ce inseamna „nu ma lasa” ce se intampla mai exact cand vrei sa faci una? Ca sa faci o pagina Google Plus va trebui sa ai mai intai un cont Google Plus de persoana fizica.

Speak Your Mind

*