Gmail va permite fisiere de pana la 10 GB ca atasament in email prin Google Drive

Salutare prieteni, in articolul de astazi va anuntam ca Google va permite in curand trimiterea unui fisiere de pana la 10 GB, ca atasament in email-urile trimise din contul Gmail. Cred ca toata lumea s-a confruntat macar odata cu neajunsurile diferitelor servicii de email atunci cand ati dorit sa trimiteti un fisier foarte mare ca atasament intr-un email. In general serviciile de email ofera posibilitatea utilizatorilor sa adauge ca atasament fisiere ce nu de depaseste 100 MB. In caz contrar, ne vedem nevoiti sa folosim tot felul de servicii terte pentru sharing-ul de fisiere foarte mari ca mai apoi sa revenim in email si sa atasam link-ul catre fisierul respectiv. Destul de neplacut cand nu ai foarte mult timp la dispozitie si nici incredere in site-urile sau serviciile care se ocupa de asa ceva.
Cei care au trecut deja la noul New Compose Gmail prezentat si de noi intr-un tutorial video, vor putea atasa in curand fisiere de pana la 10 GB prin intermediul lui Google Drive.


In fereastra de tip pop-up din contul Gmail ce ne permite sa compunem un nou email, vom avea butonul de „Insert files using Drive” care in pentru cei care au contul in romana va suna ceva de genul „Insereaza fisiere utilizand Disc” sau „Ataseaza fisiere utilizand Disc”
Dupa adaugarea fisierului vom fi intampinati de o alta fereastra care ne va permite sa setam ce fel de drepturi dorim sa oferim corespondentului asupra fisierului atasat din Google Drive sau Google Disc (in romana). In cazul in care este vorba despre un clip video sau o fotografie, putem lasa drepturile setate default de Google (Can view/poate vedea) insa daca este vorba despre un document la care doriti ca, corespondentul sa colaboreze la imbunatatirea, modificarea respectivului document atasat in email, nu uitati sa setati drepturile „Can edit” (poate edita)


Foarte important de retinut este ca, daca una din persoanele cu acces la document (cel care trimite sau cel care primeste atasamentul prin Gmail) modifica ulterior documentul atasat in email, cand veti reveni asupra documentului atasat in email acesta va fi intotdeauna la ultima versiune (incluzand noile modificari) fara sa fie necesara o retrimitere a documentului in cazul unei modificari a unei greseli din document.
Dimensiunea de 10 GB se aplica doar celor care si-au suplimentat cei 5 GB oferiti gratuit cumparand unul din planurile Google Drive pentru stocare. Ceilalti utilizatori care folosesc planul gratuit de 5 GB, vor putea adauga un fisier de marimea spatiul gol/liber ramas in Google Drive. Doar utilizatorii care au facut trecerea in Gmail la modul „New Compose Gmail” vor putea folosi trimiterea de atasamente de pana la 10 GB
Noua optiune de trimitere a atasamentelor de pana la 10 GB prin email folosind Gmail si Google Drive va fi disponibila treptat tuturor utilizatorilor foarte curand fara sa se specifice un termen anume din partea companiei Google.
Sursa: Gmail Blog


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*