Gmail 4.5 pentru Android, instalare si prezentare

Salutare prieteni, in clipul video de astazi o sa vorbim despre noua aplicatie Gmail 4.5 disponibila pentru smartphone-urile ce ruleaza sistemul de operare Android.
Practic in noul Gmail avem o interfata schimbata, mai exact cea despre care am discutat in tutorialul de ieri doar ca vine adaptata pentru dispozitivele mobile.
Desi unii utilizatori au reusit sa faca update-ul la noul Gmail versiunea 4.5 direct din magazinul oficial de aplicatii denumit Play Store, multi utilizatori nu au inca disponibil acest update in Play Store si prin urmare ne vedem nevoiti sa descarcam aplicatia din surse terte pentru a o instala si folosi.
In general imi place noul design al aplicatiei Gmail insa as avea o singura nemultumire asupra faptului ca action bar-ul (bara cu actiuni) a fost mutat de la baza ecranului (asa cum era in vechiul Gmail) in partea de sus a ecranului ceea ce face putin mai dificila utilizarea functiilor din action bar atunci cand ai un smartphone cu un display de 5 inch. Degetul mare nu stiu daca ajunge cu usurinta in partea de sus a display-ului atunci cand smartphone-ul este utilizat cu o singura mana.
Un lucru pe care am uitat sa il mentionez in clipul video este verificarea manuala pentru noile email-uri in cazul in care aveti oprita sincronizarea. Daca in vechea aplicatie aveam butonul refresh in noul Gmail 4.5 avem posibilitatea sa tinem degetul pe display (pe primul email din lista, in timp ce ne afla in interfata aplicatiei Gmail) si sa glisam in jos ca aplicatia sa verifice la cerere dupa eventualele noi email-uri.
Deasemenea tot in acest clip video am aratat si cum putem face sa activam notificarile pentru email-urile sosite in alta categorie decat cea „Principale” (sau Primary daca aveti smartphone-ul in limba engleza). Am aratat si acest lucru pentru ca in tutorialul realizat ieri despre noul Gmail pentru versiunea desktop un utilizator a semnalat faptul ca nu primeste notificarile pentru noile email-uri sosite in categoriile Retele sociale, Oferte, Actualizari sau Forumuri. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati clipul video pentru a vedea cum putem instala Gmail versiunea 4.5 pentru Android si cum il folosim.
DOWNLOAD Gmail 4.5.apk pentru Android


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Poti sa mai faci un tutorial cu darktremor? sa prezinti metoda de instalare a scriptului pentru ca am incercat pur si simplu si nu merge sa fac nimic cu cwm recovery cand se da restart la telefon sa intre in meniu imi apare robotelul acela verde de la android si un triunghi cu un fulger…
    PS1: telefonul este rootat, dar nu prin metoda de pe site-ul vostru. Am reusit sa-l rootez cu ajutorul site-ului xda developers. Te rog, daca poti sa prezinti si metoda cu adb, si pe langa asta si alta metoda de a face backup si de a instala alte versiuni de android pe un telefon cu android. Eu am un alcatel ot-918 si nu l-am gasit in lista aia de la cwm recovery.
    PS2: Telefonul l-am rootat cu SP Flash Tool, ce altceva mai poate sa faca softul asta?
    Multumesc anticipat.

Speak Your Mind

*