Este oficial, Microsoft a lansat astazi Windows 8 RT, Windows 8 si tabletele Surface

Salutare prieteni, iata ca a sosit! A avut loc si lansarea sistemului de operare Windows 8 precum si a tabletelor Surface de la Microsoft intr-un eveniment desfasurat la New York. Evenimentul a fost unul foarte important pentru compania Microsoft pentru ca citam „Astazi Microsoft deschide o noua era PC pntru clientii sai” afirma Steve Ballmer. Sistemul de operare Windows 8 va fi capabil sa ruleze pe orice platforma, de la procesoare ARM precum Qualcomm sau nVidia Tegra pana la renumitele Intel Atom optimizate pentru un consum redus de energie si chiar pe cele mai performante si noi platforme Intel sau AMD arhitectura 32 si 64 biti.


Prezentarea a decurs bine si n-au fost rateuri/gafe in demonstratiile publice ale tabletei Surface insa (nu stiu de ce) m-am simtit stanjenit cand Steven Sinofsky mai mult s-a penibilizat cand tot incerca sa arate cat de frumos face „click” Touch Cover-ul atunci cand il conectezi la tableta Surface, nu vad de ce este atat de important ca lumea sa inteleaga si sa auda click-ul mai ales ca e un concept pe care eu l-am vazut prima data la Apple atunci cand a lansat iPad. Nimeni nu a aplaudat la „momentul” lui Steven Sinofsky desi a facut asta de 2 ori consecutiv probabil din dorinta de a stoarce un WOW sau ceva aplauze.
Trecand peste acest aspect, tot Steven Sinofsky a afirmat ca Windows 8 este capabil sa recunoasca 420 de milioane de dispozitive hardware. Windows 8 este ceva nou si unic pentru toti, fie ca vorbim de utilizatori simpli sau companii. Cand spun unic ma refer la faptul ca este singurul sistem pe care te poti baza si care ofera aceeasi experienta fie ca il folosesti pe dispozitivele tale mobile cu tocuh screen sau fara (netbook-uri si notebook-uri) fie pe PC-ul tau desktop folosind mouse-ul si tastatura si toate astea intr-un singur sistem de operare. Nu mai esti nevoit sa inveti cum folosesti sistemul de pe smartphone, apoi pe cel de pe tableta si apoi pe cel de pe PC in cazul in care dispozitivele tale sun Microsoft.
Ce mai ofera Windows 8?
– un power management mai optimizat pentru o durata mai mare a bateriei
– o amprenta redusa asupra memoriei RAM
– compatibil cu hardware-ul si softurile Windows 7
– noi oportunitati pentru developerii de aplicatii, au ocazia sa-si aduca aplicatiile pe cel mai popular sistem de operare
– aplicatiile sunt concepute pentru o experienta windows placuta
– noi aplicatii vor fi disponibile in fiecare zi in magazinul Store
– orice PC cu Windows 8 va putea rula aplicatii din Store
– 8000 de aplicatii disponibile in Store si aici mai adaug faptul ca este singurul sistem de operare care a pornit la drum cu atat de multe aplicatii.
– mai rapid, mai stabil, mai performant si cu un timp redus de boot fata de Windows 7
Tot in cadrul evenimentului au fost prezentate si cele doua tablete Surface de la Microsoft ce vor veni cu Windows 8 RT si respectiv Windows 8 Pro, ambele tablete vor avea preinstalata renumita suita pentru birou, Microsoft Office.
Steve Ballmer mai afirma la un moment dat in cadrul lansarii ca „Cheia sistemului Windows 8 este contul tau Microsoft, pur si simplu te loghezi si acesta se va ocupa de totul. Daca iti achizitionezi un nou PC, pur si simplu te loghezi cu acelasi cont microsoft si ca prin magie, setarile sistemului de operare, conturile tale sociale, persoanele importante pentru tine, email-urile tale, documentele si fisierele importante pentru tine vor fi descarcate pe fundal in noul tau PC
Pentru cei dintre dumneavoastra care vor sa stie care este diferenta intre versiunile Windows 8 RT si Windows 8 Pro, va invitam sa cititi articolul postat ieri: „Ce trebuie sa stim despre tabletele cu Windows 8 RT si cele cu Windows 8 Pro
Ca fapt divers cica s-au petrecut 1 miliard 240 de milioane ore de testare pentru acest sistem de operare
Pe final, uram succes companiei Microsoft si le zicem bun venit in competitie cu un produs ce este cu adevarat competent.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. De unde pot descarca windows 8 pro sau enterprise?

Speak Your Mind

*