De ce nu se mai gasesc placi de baza Sandy Bridge H67 si P67 pe piata ?

Nu stiu daca ati observat dar de doua saptamani, pe piata nu se mai gasesc placi de baza Sandy Bridge (noua tehnologie de la Intel). Toate placile de baza cu chipset H67 si P67 au fost retrase de pe piata pentru ca sa descoperit un bug. Aceste placi de baza ce detin unu din cele doua chipset-uri mentionate mai sus, au 2 seturi de porturi SATA: patru porturi SATA de 3Gbps si doua de 6Gbps.

Click pe poza pentru a mari

Datorita unui defect de design in  controlerul PCH (platform controller hub) ce se ocupa de alimentarea porturilor SATA 2, in decursul a 3 ani de zile, este foarte posibil ca porturile de la 2 pana la 5 sa cedeze. Primul simptom va fi acela ca performantele pe aceste porturi vor scadea sau mai rau vor interveni errori, urmand ca in final, acestea sa nu mai apara listate in post boot ceea ce va insemna ca respectivele porturi au cedat. Intel a decis sa ceara producatorilor (Gigabyte, Msi, Asus, etc) retraga de pe piata toate placile de baza cu aceste chipset-uri si promite sa remedieze problema. Pana situatia se va clarifica si pana cand o sa primiti o noua placa in schimb, va sfatuiesc sa folositi doar porturile 0 si 1 (porturile de 6Gbps) sau 6 si 7 (controller suplimentar) daca aveti placi mai performante, acestea ne fiind afectate de bug-ul mentionat mai sus.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Da, e bine de stiut! Sunt interesante aceste articole hardware, mai asteptam…

    • Cristina Pandelescu says:

      As dori niste informatii despre procesoarele Sandy – Bridge, daca sunt sau nu mai performante decat procesoarele I7 pe socket 1366 avand in vedere ca pretul este mai mare la cele socket 1366.

  2. Mihai.m says:

    Bug-ul sa rezolvat cu reviziile b3 la toate placile de baza pe socket 1155.

Speak Your Mind

*