Cum se face upgrade la iOS 5 pentru dispozitivele mobile Apple

Salut prieteni, in rticolul de astazi o sa vedem cum putem face upgrade-ul la versiunea iOS 5 pentru iPod, iPhone si iPad. Noul iOS 5 a fost anuntat odata cu lansarea noului iPhone 4S. Despre ce este nou in iPhone 4S puteti citi AICI iar despre ce vine nou in sistemul de operare iOS 5 puteti citi AICI
Presupunand ca va-ti hotarat sa faceti upgrade-ul si nu mai aveti rabdare pana pe 12 Octombrie cand va fi oficial disponibil tuturor, iata ce trebuie sa facem pentru un upgrade la iOS 5.
Faceti un backup – pentru ca upgrade-ul va sterge tot din dispozitivul vostru, va recomand sa faceti un backup sistemului pe care il aveti acum instalat pe iPhone, iPod sau iPad. Sincronizati dispozitivul Apple cu iTunes si backup-ul va fi automat facut. Sau, odata conectat dispozitivul la calculator, deschideti iTunes, dati click dreapta pe dispozitivul vostru afisat in sidebar-ul iTunes si alegeti Back Up
Descarcati versiunea corespunzatoare de iOS 5 pentru dispozitivul vostru – Penntru a descarca versiunea iOS potrivita dispozitivului vostru precum si versiunea iTunes beta, accesati link-urile de mai jos.
Download iOS 5 GM pentru iPhone 4 (GSM)
Download iOS 5 GM pentru iPhone 4 (CDMA)
Download iOS 5 GM pentru iPhone 3GS
Download iOS 5 GM pentru iPad 2 (Wi-Fi)
Download iOS 5 GM pentru iPad Wi-Fi + 3G (GSM)
Download iOS 5 GM pentru iPad Wi-Fi + 3G (CDMA)
Download iOS 5 GM pentru iPad 1
Download iOS 5 GM pentru iPod touch 4G
Download iOS 5 GM pentru iPod touch 3G
Download iTunes 10 Beta 7
Restaurare cu iTunes – Dupa ce am descarcat versiunea pentru dispozitivul nostru va trebui sa mergem pe computer, sa deschidem iTunes si sa conectam dispozitivul pe care vrem sa instalam iOS 5, la calculator. In iTunes pe partea stanga mergem pe dispozitivul conectat si accesam pagina principala cu Setari si o sa vedeti un buton pe care scrie Restore. Tineti apasata tasta Shift (daca dispozitivul e conectat la un PC) sau Option (daca dispozitivul e conectat la un Mac) si dati click pe Restore. Va aparea o fereastra in care veti fi rugati sa alegeti softul pe care doriti sa il restaurati. Navigati pana in folderul unde ati descarcat versiunea de iOS 5 pentru dispozitivul vostru si selectati fisierul IPSW pentru instalare. Daca folositi Windows, va trebui sa extrageti cu 7Zip imaginea .dmg descarcata apoi intrati prin dublu click in folderul rezultat din extragerea imaginii .dmg, si extrageti tot cu 7Zip fisierul 2.hfs. Mergeti in folderul rezultat din extragere denumit 2 apoi in folderul iOS 5 GM seed si aici veti avea fisierul cu extensia .ipsw Dispozitivul se va inchide si va incepe instalarea. Dupa ce instalarea a luat sfarsit, veti fi intampinati de wizard-ul cu setari pentru dispozitiv. Mai departe puteti sa restaurati backup-ul facut in pasii de mai sus ca sa aveti iarasi muzica, pozele si tot ce aveati inainte sa faceti upgrade-ul.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Adrian Stoica says:

  Salut,
  Te rog, daca e posibil, sa-mi zici daca iOS5 suporta aplicatiile instalate deja pe un iPhone4 GSM sau trebuie sa asteptam ca fiecare producator de aplicatii sa scoata versiuni pentru iOS5?
  Multumesc.

  • In general, la smartphone-uri nu e ca la sistemele de operare Windows pentru PC. Spre exemplu eu daca am o aplicatie instalata si ca sistem de operare pe smartphone am Android Gingerbread si fac upgrade la Android Honeycomb aplicatiile imi vor functiona fara probleme… acum eu n-am de unde sa stiu toate aplicatiile pe derost, daca vor functiona sau nu in cazul tau. Exista si aplicatii care ar putea sa nu functioneze pe iOS5…asta poti sa afli singur facand upgrade-ul si sa vezi cum sta treaba… Daca iti faci backup, poti reveni la iOS4 oricand

 2. Salut, îmi dă o eroare cu ”… iPhone cannot be updated”. Am respectat toți pașii. Vreo idee de la ce poate fi?

 3. Salut! Eu nu-i dau de cap cu upgrade-ul asta. Imi da eroarea 3194 : am facut update la itunes,am scos toate tot din porturile usb ,am restartat calculatorul si in final aceeasi eroare 3194.Are cineva vreo idee de la ce ar putea fi.Multumesc.

  • Ai conectat iPhone-ul prin porturile USB din spatele calculatorului? baga direct in USB-ul plscii de baza si nu folosi intermediari sau HUB-uri…

   • Eu așa am făcut. Am downloadat și versiunea de GSM și cea de CDMA și nu merge niciuna… Am fost destul de aproape de a-l downloada pe iTunes, totuși. Dar serverele tot ocupate sunt.

 4. Toate porturile din spatele unitatii din cate stiu sunt cele de pe placa de baza.Nu stiu ce sa mai fac ca-mi da aceeeasi eroare.Help!

 5. anonim says:

  mie imi apare de dowload nu stiu ce sistem petru video!

Speak Your Mind

*