Cum putem asculta muzica la netbook sau notebook cand display-ul/capacul este pliat/inchis

Salut prieteni, astazi o sa vorbim despre niste setari foarte interesante pentru laptopuri sau mini laptopuri. Mai exact o sa vedem cum putem asculta muzica sau cum putem lasa softurile, uTorrent-ul sau BitComet-ul ruland, chiar daca display-ul laptop-ului sau a mini laptopu-ului este pliat (peste tastatura). Sunt sigur ca multi dintre voi aveti acasa un mini laptop sau un laptop pe care seara il lasati cantand pe un post de radio (mai sunt si unii care adorm cu muzica) sau redand playlist-ul cu melodiile voastre preferate. Nimic nou pana aici insa dupa o anumita perioada (in functie de cum este setat laptop-ul vostru) acesta intra in modul sleep (adormire), se inchide monitorul si odata cu intrarea acestuia in sleep se inchid si toate softurile pe care le-ati lasat deschise. Daca si voi adormiti ascultand muzica la un laptop sau mini laptop si doriti ca acesta sa nu mai intre in sleep insa nu doriti nici display-ul sa ramana aprins pentru a nu va deranja lumina si a economisi baterie, iata ce trebuie sa faceti:
Setari pentru Windows 7 si Vista:
1. dam click pe indicatorul bateriei aflat in TaskBar langa ceas apoi click pe More power options

2. in fereastra care apare dam click pe Choose what closing the lid does (ce sa se intampla cand inchidem capacul/partea cu display-ul)

3. acum in fereastra care ne apare va trebui in dreptul lui When I close the lid: sa alege din meniul dropsown optiunea Do nothing (sa nu faca nimic) el fiind setat by default (de baza) pe Sleep , aceasta setare este pentru cazul in care laptopul este pe baterie. Daca dorim ca si atunci cand se afla in priza, sa nu se intample nimic cand inchidem display-ul setam si sub Pluged in tot functia Do nothing. Dupa ce am facut aceste setari dam click pe butonul Save changes

Acum putem lasa softurile si playerul deschis si putem inchide linistiti „capacul” fara sa se mai intample nimic. Display-ul se va inchide cand il vom plia insa softurile vor ramane in continuare deschise exact asa cum sunt si isi vor vedea de lucru. Astfel putem economisi bateria, in cazul in care lasam ceva la download in uTorrent, inchidem frumos lid-ul si economisim si baterie sau de ce nu, ascultam muzica economisind bateria. Pe langa toate acestea ar mai fi ceva de setat. Peste un anumit timp, el tot va intra in sleep si nu pentru ca am inchis lid-ul ci pentru ca dupa un anumit timp de inactivitate acestea intra automat in sleep mod.
Putem modifica si aceste setari astfel incat sa nu mai intre in sleep nici dupa un timp de inactivitate procedand astfel:
repetam pasul 1 insa de data aceasta, vom da click pe Change plan settings din dreptul plnului pe care il avem selectat/bifat. De exemplu eu am bifat planul Balanced (recomanded) asa cum se vede si in poza de la pasul 2, imediat in dreapta lui (nu este incadrat in poza de la pasul2) aveti butonul Change plan settings. Dam click si la Put the computer to sleep: din meniul dropdown alegem Never la fel facem si in partea dreapta pentru cazul in care acesta este conectat la priza (Plugged in) primul Never fiind pentru cazul in care laptopul este pe baterie (On battery)

Setari pentru Windows XP:
1. dam click dreapta pe indicatorul bateriei si alegem Adjust Power Properties (ajusteaza proprietatile/setarile de alimentare)

2. in fereastra care o sa ne apara, la tabul Power Schemes setam Never atat pentru Turn off hard disk in dreptul lui Plugged in si Running on batteries cat si pentru System standby

3. acum va trebui sa mai facem un ultim pas pentru lid (capac). Tot in cadrul aceleiasi ferestre dam click pe tabul Advanced si la When I close the lid of my portable computer alegem Do nothing apoi nu mai ramane decat sa dam click pe Apply si OK

Si cam asta ar fi tot. Acum putem lasa uTorrent-ul sa descarce filmele noastre preferate precum si player-ul cantand economisind bateria si inchizand lid-ul. Va asteptam cu comentarii pe rubrica de comentarii a acestui articol!


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. Foarte util acest articol…

 2. Catalin.81-Rm.S says:

  da… setarile astea le-am facut imediat cum mi-am cumparat laptop pt a lasa torrentul sa descarce toete noaptea insa nu e tocmai recomandat zic eu…
  dc? ce se poate intampla? caldura degajata de comonentele interioare (vedeti ce dupa ore de la pornire tastaura este calda) nu se mai disperseaza ci ramane retinuta de display-ul inchis. astfel rama ecranului (la mine este un acer 1410 de 11,6′ cu o rama foarte subtire si lucioasa) sa incalzit excesiv si sa distantat in partea de jos de display cu aprox.1 mm. frontal nu se observa insa privit de sus e vizibil deoarece partea distantata este mai luminasa.
  asadar sfatul meu este sa nu faceti asa ceva doar daca aveti un dispozitiv bine construit cu finisaje serioasesau sau rama metalica! 😉
  acum fiecare face cum crede eu unul nu mai fac asa ceva!!!
  va doresc sanatate voua si „pc-urilor” voastre! 🙂

 3. Catalin.81-Rm.S says:

  da… setarile astea le-am facut imediat cum mi-am cumparat laptop pt a lasa torrentul sa descarce toata noaptea insa nu e tocmai recomandat zic eu… cu display-ul pliat peste tastatura!
  dc? ce se poate intampla? caldura degajata de comonentele interioare (vedeti ca dupa cateva ore de la pornire tastatura este calda) nu se mai disperseaza ci ramane retinuta de display-ul inchis. astfel rama ecranului (la mine este un acer 1410 de 11,6′ cu o rama foarte subtire si lucioasa) sa incalzit excesiv si sa distantat in partea de jos de display cu aprox.1 mm. frontal nu se observa insa privit de sus e vizibil deoarece partea distantata este mai luminoasa.
  asadar sfatul meu este sa nu faceti asa ceva doar daca aveti un dispozitiv bine construit cu finisaje serioase sau cu rama metalica!
  acum fiecare face cum crede eu unul nu mai fac asa ceva!!!
  va doresc sanatate voua si „pc-urilor” voastre! 🙂

 4. Salut, foarte bun acest articol chiar mil adaug in memoria mintii , chiar daca nu aveam nevoie dar poate are altcineva la care vrea asa ceva . BAFTA

 5. Mihai Ionescu says:

  Buna treaba!!! multumesc

 6. Andy says:

  asta stiam sa fac, dar acum e blocat power schemes la laptopul meu si nu pot sa-i modific nimic

 7. Mutzam mult. Nu stiam că se poate face această setare, e folositoare oricum.

 8. Buna,Am facut treaba cu „Do nothing” si dupa 5 minute cand ii deschid capacul ecranul ramane negru si peste 2 secunde se face ecranul albastru si da o eroare cred ca stiti despre el….Am avut problema asta si cand am avut win 7 starter,dar acum din cauza ca am dat „do nothing” imi arata asta.Acum am windows xp vista.Contactati-ma la…

 9. Salut, am gasit setarile astea mai demult dar nu am acces la ele (imi este denegat) cum as putea sa fac sa le deblochez?
  Multumesc

 10. bai fratilor,am un laptop LENOVO T 61 SI AM PE EL WIN XP.CUM FAC FRATE SA IL DAU SA-MI MEARGA SI MIE CU LUMINA LA MAXIM ATUNCI CAND IL AM CONECTAT LA PRIZA?MULTUMESC ANTICIPAT

Speak Your Mind

*