Clientii Orange pot calatorii cu metroul printr-un simplu sms

“Orange a fost prima companie de telefonie mobilă din România care, în anul 2006, a lansat servicii de plăţi prin telefonul mobil. Suntem încântaţi să aducem astăzi, împreună cu partenerul nostru, Metrorex, încă o premieră pe piaţă: plata cu mobilul a călătoriei cu metroul. În prezent, oferim în exclusivitate clienţilor noştri şi alte soluţii de plăţi cu mobilul pentru servicii de interes public, printre care parcarea auto în Timişoara şi Oradea, cât şi în afara ţării, în staţiunea Albena şi în oraşul Ruse din Bulgaria”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager Orange România.

Clientii Orange Romania isi pot cumpara bilet pentru calatoria cu metroul prin intermediul telefonului mobil, ca urmare a unui parteneriat incheiat intre operatorul de telefonie mobila si Metrorex.

„Este suficient sa solicite biletul printr-un mesaj scris la un numar scurt, apoi sa scaneze, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot, codul de bare pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia. Pentru a solicita un bilet de o calatorie cu metroul, clientii Orange trebuie sa trimita mesajul scris la numarul 801 (tarif 0,36 euro ), pentru a solicita un bilet cu doua calatorii trebuie sa trimita mesajul la numarul 802 (tarif 0,63 euro*), iar pentru 10 calatorii incluse – la numarul 810 (tarif 1,83* euro)”

Fiecare client Orange care cumpără bilet prin telefon poate naviga gratuit în Portalul Orange pe mobil în ziua cumpărării biletului, timp de 24 de ore. Călătoria va deveni astfel o experienţă mai plăcută, deoarece clienţii vor avea acces simplu şi rapid la informaţii şi divertisment direct pe telefon – ştiri din toate domeniile, meteo sau horoscop, muzică, jocuri şi posturi TV live, precum şi la serviciile Orange blog, Sharebox, Chat şi Dating, ca să ţină mai uşor legătura cu prietenii. În acest moment, Orange oferă acoperire pentru serviciile de voce şi internet mobil în toate staţiile metroului bucureştean.

În prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil în 6 staţii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de către tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Universitate şi Timpuri Noi.

“Plata călătoriei cu telefonul mobil reprezintă metoda alternativă pentru sistemul actual de plată a biletului de intrare la metrou. Metrorex doreşte să sprijine implementarea noilor tehnologii în România. Prin lansarea acestui proiect experimental, Bucureştiul se aliniază în rândul celor mai mari oraşe ale lumii, utilizatoare de astfel de sisteme de taxare pentru intrarea la metrou”, a precizat Gheorghe Udrişte, Director General METROREX


S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

  1. Este o gresala in titlu 😐 scrie Clientii Oange l-ai mancat pe R :))

  2. TzaCaNeL says:

    E interesant, ca macar ai ce face in metrou, intrii pe net.
    Faza e ca la mine in oras nu e metrou :))

  3. Am testat deja serviciul si cred ca daca il vor implementa in toate statiile de metrou nu voi mai cumpara cartela, mms-ul a sosit in 30 de secunde de la trimiterea mesajului iar sistemul merge perfect mi-a permis accesul in 3 secunde, in sfarsit un lucru bun daca iti uiti portofelul acasa

Speak Your Mind

*