Ce noutati aduce sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean (video)

Salut prieteni, in articolul de astazi o sa vorbim despre noutatile ce vin in versiunea Android 4.2 Jelly Bean sistemul de operare pentru talete si smartphone-uri. Pentru inceput va voi spune ca primele dispozitive ce vor veni cu aceasta noua versiune Android sunt noul Nexus 4 by LG si tabletele Nexus 10 by Samsung si Nexus 7 by Asus despre a caror lansare am vorbit in articolul postat ieri
Cel mai important feature (caracteristica) promovat de Google printr-un clip video YouTube este Photo Sphere pentru camera foto. Este folosita o tehnologie similara pe care Google o foloseste pentru masinile Google Maps. Acestea au atasate pe ele un dispozitiv ce dispune de mai multe camere foto asezate pe o sfera. Toate aceste fotografii facute de camerele foto formeaza o imagine sferica care cu ajutorul software-ului Google, puse „cap la cap” formeaza o imagine sferica cu un unghi de vizibilitate de 360 grade. Ei bine o tehnologie similara se va afla de acum inainte pe dispozitivele noastre Android. Daca pana acum pentru camera foto aveam Panorama Mode se va adauga si modul Photo Sphere. Mai jos aveti si un clip video demonstrativ cu acesta noua caracteristica Android.

Gesture Typing sau scrierea prin gesturi ofera posibilitatea utilizatorilor sa foloseasca tastatura prin gesturi swipe. Pentru cei care au mai folosit in trecut tastatura Swype vor sti despre ce vorbesc. Ei bine acum avem aceasta tastatura in mod nativ pentru tastatura default a sistemului Android.


Suport pentru multipli utilizatori doar pentru tablete Pentru ca in general tabletele le tinem acasa si unii le trateaza drept niste gadgeturi de sufragerie pentru musafiri sau pur si simplu la tableta ta au acces toti membrii familiei, se simte nevoia posibilitatii de a folosi mai multe conturi de utilizator pe aceeasi tableta. Acest lucru va fi posibil odata cu noua versiune Android 4.2. Fiecare utilizator isi va putea customiza hoome screen-ul asa cum doreste, va putea sa-si amplaseze propriile lui widget-uri, sa aiba propriile lui aplicatii. Daca doi utilizatori existenti pe o tableta vor folosi acelasi joc si unul din ei va ajunge la un anumit nivel, cand celalalt utilizator va intra in contul sau si va deschide jocul, castigurile si nivelul la care a ramas primul utilizator nu se vor reflecta in jocul pentru cel de-al doilea utilizator


Miracast Wireless Display Support O caracteristica putin neclara, se pare ca ar fi vorba de un suport DLNA nativ ce va permite redarea continutului media de pe tableta si smartphone direct pe televizoarele inteligente cu suport DLNA prin wireless fara sa folosim fire.


Daydream un fel de screen saver pentru tableta pentru atunci cand aceasta este inactiva. Daydream va afisa pe display-ul tabletei fotografii din galerie atunci cand tableta este inactiva si nimeni nu o atinge. O caracteristica utila ce-ti poate transforma tableta intr-o rama foto digitala atunci cand vrei sa o asezi in dock pe birou si nu o folosesti.


Acces rapid pentru activarea sau dezactivarea bluetooth-ului, wireless-ului, luminozitatea display-ului. Daca notificarile obisnuite pentru un nou email, noi update-uri, un nou eveniment in calendar, le accesam printr-un gest swipe cu un singur deget de sus in jos, pentru a accesa Notification Power Control va trebui sa folosim acelasi gest dar facand swipe cu doua degete.


Widget-uri pentru Lockscreen si o noua aplicatie pentru ceas Putem amplasa diferite widget-uri in lockscreen pentru a avea un mic preview despre noul mail sosit fara sa fim nevoiti sa deblocam dizpozitivul, avem si o aplicatie noua pentru ceas ce ne va permite sa setam ora pentru mai multe locatii, foarte util daca avem prieteni in afara tarii si vrem sa stim cat este ora la ei ca nu cumva sa ii deranjam desi pentru noi este devreme.

Google Now ne poate da detalii acum legate de filmele care ruleaza la cinematografele din apropiere, atractii din imprejurimi si diferite evenimente publice. Putem seta evenimenta in calendar printr-o comanda vocal si putem lansa chiar si aplicatii tot prin comanda vocala.
Crdit pentru unele imagini Android Police


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*