Ce este nou in iOS 5

Salut prieteni, in articolul de astazi o sa vorbim despre ce este nou in sistemul de operare iOS 5 pentru dispozitivele mobile Apple. Odata cu lansarea noului smartphone iPhone 4S despre care aveti detalii AICI, a fost anuntat si noul sistem de operare iOS 5 pentru iPod, iPad si iPhone. Ce este nou in iOS 5? Haideti sa vedem:
Notification center (zona de notificare) – toate notificarile pentru primirea unui sms, nepreluarea unui apel, un mail nou si multe altele intr-un singur loc fara sa fiti intrerupti din aplicatia in care sunteti atunci cand primiti o notificare. Doar un gest swipe in jos si toate notificarile vor fi afisate ordonat avand posibilitatea sa o vedeti pe care doriti. Veti putea vedea notificarile chiar si atunci cand smartphone-ul este blocat. Spre exemplu, atunci cand iPhone-ul este blocat si primiti un sms, notificarea va aparea pe display. Faceti un singur swipe spre dreapta pe aceasta si veti ajunge direct in aplicatia sms pentru a trimite un raspuns sau mesaj celui care v-a dat sms. Tot ce trebuie sa faceti este sa scrieti un text si sa dati tap pe Send, numarul fiind completat in mod automat.

iMessage – Clientul de mesagerie instant ce permite sa trimiteti mesaje text gratuite prin Wireless sau 3G catre oricine detine un astfel de dispozitiv (iPod, iPad, iPhone) Puteti trimite mesaje text, fotografii, clipuri video, locatii, contacte, puteti chiar sa faceti chat in grup. Conversatia chat este criptata si puteti vedea in timp real cand cineva incepe sa va scrie un mesaj. Daca aveti mai multe dispozitive Apple, puteti incepe conversatia pe iPhone si o reluati de unde ati ramas atunci cand folositi iPad-ul.

Newsstand – Magazinul cu reviste si ziare virtuale, o aplicatie ce va permite accesul usor si rapid la publicatiile pentru care ati subscris. E ca si cum cineva va livreaza ziarul in fata casei in fiecare zi

Reminders – O aplicatie ce va ajuta sa va organizati sarcinile zilnice pe care le aveti de indeplinit si care nu uita niciodata sa va reaminteasca ce aveti de facut. Capabila sa foloseasca localizarea locatiei in care va aflati, puteti seta aplicatia sa va aduca aminte sa treceti pe la spalatorie cand terminati de facut cumparaturile si parasiti supermarket-ul. Imediat ce veti iesi din supermarket, aplicatia va va reaminti ca trebuie sa treceti pe la spalatorie. Aplicatia Reminders poate lucra si cu iCal, Outlook, iCloud si daca veti seta un reminder pe iPhone iar cu voi ati luat doar iPad-ul (iPhone-ul presupunand ca a fost uitat acasa) acesta va va reaminti sa indepliniti sarcina chiar daca ea a fost setata/programata pe iPhone, asta datorita lui iCloud.

Twitter – Clientul de microblogging vine direct integrat in sistemul de operare si va faciliteaza postarea de noi tweet-uri din mai toate aplicatiile in care sunteti cum ar fi: Safari, YouTube, Photos, Camera sau Maps. Puteti sa va share-uiti locatia indiferent din ce aplicatie postati un nou tweet.

Camera – Aplicatia ce permite folosirea camerei foto a fost si ea imbunatatita. Puteti sa faceti noi poze fara sa mai fiti nevoiti sa va deblocati iPhone-ul. Puteti accesa Camera direct din look screen. Aveti posibilitatea sa folositi linii de ghidaj, pinch to zoom pentru a apropia subiectul si focusarea pe acesta printr-o singura atingere a display-ului. Puteti folosi butonul volum + pentru a face fotografia. Daca aveti functia Photo Stream activata in iCloud, toate fotografiile pe care le faceti vor fi automat trimise si sincronizate catre toate dispozitivele voastre Apple.

Photos – Aplicatia ce va permite sa manageriati fotografiile precum si sa faceti mici ajustari asupra lor. Aveti functii precum crop, imbunatatire, rotire, indepartarea ochilor rosii.

Safari – Functia Safari Reader permite afisarea paginilor Web fara reclame, banere, pop-up-uri ci doar text curat fara a va mai fi distrasa atentia. Reading List din Safari va permite adaugarea articolelor pe care doriti sa le cititi pe mai tarziu. Performantele browserului au fost deasemenea imbunatatite.

PC Free – De acum inainte nu veti mai avea nevoie de un PC ca sa activati si sa setati iPad-ul, iPhone-ul, iPod-ul. Acesta poate fi setat si activat prin intermediu Wireless-ului. Update-urile pentru softuri se vor putea face direct din dispozitiv. Va puteti face backup si il puteti restaura prin intermediul PC Free folosind iCloud.

Calendar – are acum si posibilitatea vizualizarii pe ani.
Game Center (centrul de jocuri) – acum aveti posibilitatea sa va setati o poza pentru profil si sa vizualizati recomandarile de jocuri facute de prieteni.
WiFi Sync (sincronizare wireless) – Cand veti pune la incarcat dispozitivele ce ruleaza iOS (in cazul in care aveti mai multe) acestea vor sincroniza tot continutul audio/video cu iTunes aflat pe PC sau Mac OS X pentru a se crea un backup
Video Mirroring – va permite sa redati orice continut video/foto de pe tableta iPad pe Apple TV
Mail – Permite acum formatarea textului putand fi utilizat text ingrosat, italic sau subliniat. Posibilitatea de a rearanja prin drag and drop numele din campul adresa in cazul in care mail-ul este trimis mai multor persoane in acelasi timp, marcarea mesajelor importante, adaugarea sau stergerea folderelor din casuta de mail, puteti cauta un mail si dupa cuvintele pe care acestea le contin in ele si nu doar dupa subiect.
Multitasking Gestures for iPad – Utilizand 4 sau 5 degete faceti swipe in sus pe display pentru a aduce in prim plan bara multitasking (managerul pentru sarcinile/aplicatiile multiple care ruleaza) ce permite accesul rapid la celelalte aplicatii deschide in fundal/spate, pinch (ciupire) pentru a reveni la Home Screen, swipe spre stanga sau spre dreapta pentru a comuta intre aplicatiile deschide. Noul sistem de operare iOS 5 insumeaza 200 de alte noi caracteristici. Upgrade-ul va fi disponibil incepand cu 12 Octombrie pentru dispozitivele: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch generatia 3 si 4, iPad si iPad 2.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Trackbacks

  1. […] nou in iPhone 4S puteti citi AICI iar despre ce vine nou in sistemul de operare iOS 5 puteti citi AICI Presupunand ca va-ti hotarat sa faceti upgrade-ul si nu mai aveti rabdare pana pe 12 Octombrie cand […]

Speak Your Mind

*