Browserul Google Chrome vine si pentru sistemul de operare Android

Salut prieteni, in acest articol vreau sa va aduc la cunostinta ca developerii (dezvoltatorii) se pregatesc sa aduca renumitul browser Google Chrome si pe dispozitivele ce ruleaza Android. Pentru ca Google Chrome are integrare cu Chrome Web Store, un magazin online de aplicatii, extensii, teme si jocuri pentru acest browser, Google poate folosi acest browser ca o platforma pentru jocuri si entertainment si daca vor face asta au tot interesul sa faca browserul compatibil cu orice platforma/sistem de operare. Cum piata smartphone-urilor e in continua crestere, lucru vizibil cu ochiul liber, Google este foarte motivat sa faca posibila rularea acestui browser si pe Android.
In ultimele luni Google a postat primul build target revision pentru Android. Chrome a fost compilat ultima data pentru Android Sambata trecuta. Este inca neclar daca browserul Chrome va avea o foarte buna integrare cu sistemul de operare sau va fi doar o aplicatie obisnuita disponibila in Market. Unele zvonuri spun ca browserul Chrome pentru Android ar putea fi lansat odata cu noul sistem de operare Android Ice CreamĀ Sandwich (ce urmeaza sa fie lansat in Octombrie) sau mai mult, ar putea inlocui browserul default cu care venea pana acum sistemul de operare Android.
Ramane de vazut totusi daca Chrome pentru Android va fi la fel ca cel pentru Desktop, daca vom beneficia de toate web aplicatiile din Chrome Web Store, de toate jocurile, extensiile, temele. Pana atunci, nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem ce va fi.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. FaraVirusi says:

    Af fi un lucru uimitor daca ne-am putea bucura de browser-ul chromium si extensiile sale pe android šŸ˜€

  2. Foarte interesant articolul.
    Ar fi frumos sa fie Google Chrome si pentru Andriod…
    šŸ˜‰

Speak Your Mind

*