Apple lanseaza Safari versiunea 5

Safari este si el unul dintre cele mai rapide browsere. Ce pot spune este ca pe Windows nu stiu daca doar mi se pare sau chiar asa este, acesta se misca cam greoi si raspunde la fel de greoi cand vine vorba de incarcarea unei pagini web. Ce este nou in Safari 5?
– Progresul incarcarii unei pagini web va fi afisat in bara de adrese (NavBar sau Address Bar)
– Safari Reader asta insemnand ca de acum inainte vom putea citi feed-urile la care suntem abonati direct din browserul safari. Modul in care se va deschide vizualizarea unui feed va fi o fereastra te tip pop-up ce va eclipsa fundalul browserului si aducand in prim plan doar articolul continut in feed fara reclame sau alte add-uri.

– Suport deschis pentru HTML5 fara a necesita plug-in-uri sau alte add-on-uri

– Performante sporite prin adoptarea Nitro Engine (parca am fi in jocul NFS) ceea ce inseamna o super viteza in anvigare folosindu-se Nitro Java Script Engine, pe Mac acesta avand o viteza de rulare a scripturilor java cu pana la 30% mai rapid decat versiunea anterioara, cu 3% mai rapid decat Google Chrome 5 pentru Mac si de 2 ori mai rapid decat Firefox 3.6
– DNS prefetching cu un cache imbunatatit

– A fost adoptat motorul de cautare Bing (motorul de cautare a celor de la Microsoft)
– Introducerea modulului Extension Builder ceea ce va permite sa creati extensii pentru browser si tot odata posibilitatea dezvoltatorilor de a crea extensii pentru acest browser. Galeria de unde se vor putea descarca extensii va vi deschisa in decursul acestei veri.
– Smart Address Field asta insemnand ca in timp ce veti scrie un cuvant sau o adresa in bara de cautare aceasta va va oferi in baza istoricului pe care il aveti, site-uri cu subiectul pe care il doriti, astfel putand gasi mai usor site-urile pe care le-ati vizitat candva
– Accelerare Hardware pentru safari versiunea Windows ceea ce va oferi o experienta mult mai placuta la redarea continutului media din browser.

Acum spre final as dori sa va marturisesc cateva din experientele mele cu acest browser. Este primul browser pe care l-am vazut in viata mea ca imi cere restartarea PC-ului dupa instalarea acestuia. Odata ce am revenit din restart si am vrut sa pornesc pentru prima data browserul Safari 5,  ne mai avandu-l instalat pe sistemul meu de operare i-a luat in jur de 2 minute sa porneasca, asta intamplandu-se doar la prima rulare dupa instalare. Daca ati intampinat si voi aceleasi „experiente” neplacute nu ezitati sa-mi spuneti pe rubrica de comentarii a acestui articol. Aa si sa nu uit, daca doriti sa descarcati Safari 5 o puteti face accesand http://www.apple.com/safari/download/


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Alexandru Craiu says:

    merg pe mana lui opera

  2. Torok Istvan says:

    Salutare dupa parerea mea este ca Mozilla Firefox este cel mai bun browser la ora actuala si ramana browser-ul meu de baza.

  3. Eu deja am inceput sa ma obisnuiesc si sa-mi placa din ce in ce mai mult Google Chrome, am gasit extensii care-mi tin loc de cele din Firefox, face cam tot ce vreau eu.

Speak Your Mind

*