Antiviruşi gratuiţi si eficienţi: Avast şi Threatfire

În utilizarea de zi cu zi a calculatorului,  ne-am intrebat de multe ori dacă antiviruşii gratuiţi sunt suficienţi pentru o protecţie eficientă  când suntem online. Ne-am întrebat dacă este necesar să plătim pe un soft de securitate, ca să putem sta la adăpost de ameninţările informatice sau pentru a fi scutiţi de neplacerea cauzată de infectarea sistemului cu malware tocmai când avem nevoie mai mare de el. Din neştiinţă sau poate neglijenţă, sistemele de calcul sunt lăsate fară o protectie minimă  când suntem online, iar de multe ori rezultatul este un computer infectat, transformat in ceea ce in termeni de specialitate poartă numele de ZOMBIE. Un zombie este un pc infectat, care la randul său imprăştie malware către alte calculatoare cu care este in legătura. Vestea bună este că pentru a avea un calculator securizat nu este nevoie să se plăteasca pe soluţii de securitate, cele gratuite fiind foarte bune, iar in combinaţiile potrivite acestea pot rivaliza cu softuri comerciale scumpe.

Avast, este unu din cei mai importanţi jucători pe piaţa antiviruşilor gratuiţi oferiţi către utilizatorii casnici. Odata cu versiunea 5 ,Avast câştigat foarte mult la capitolul imagine, fiind un produs complet din toate punctele de vedere, oferind o protecţie foarte bună pentru uzul zilnic al calculatorului. Versiunea 5 a rezolvat multe din problemele pe care versiunea 4 le avea, intefaţa grafică a fost schimbată, devenind una foarte ergonomică si intuitivă. Avastul îl descărcaţi şi configuraţi exact cum a arătat Cristi în tutorial.

Al doilea soft pe care videotutorial.ro il propune sa vină în completarea oricărui antivirus este Threatfire. Threatfire este un antivirus de tip behavior blocking (HIPS), ce urmăreste constant activitatea proceselor si programelor ce se execută in pc, detectând comportamentele anormale ale softurilor sau executarea de cod maliţios pe masină. Neavând o bază de semnături ca un antivirus clasic, Threatfire este eficient impotriva ameninţărilor de tip zero-hour,fiind un excelent utilitar ce vine in completarea antivirusului clasic. Este recomandată  combinarea lui cu antiviruşii clasici, nu produce conflicte cu alte produse de securitate, fiind ca o protecţie peste ceea ce userii folosesc în mod constant.

Instalarea utilitarului Threatfire este foarte usoară, desfaşurându-se exact ca în cazul unui program normal, nu este nevoie de configurare suplimentară, setările default fiind suficiente. În urma testelor desfăşurate pentru a testa eficienţa acestiei combinatii de softuri, niciunul din programele sau site-urile cu risc ridicat de infecţie nu au putut afecta calculatorul în vreun fel.

Echipa videotutorial.ro recomandă  instalarea acestor programe pe calculatoarele voastre, pentru a fi feriţi de malware si pentru a naviga liniştiţi pe internet. Sunt produse eficiente, cu un consum minim de resurse, iar cel mai important lucru: sunt gratuite, scutindu-ne de plata unor sume de bani pentru un antivirus.

Linkurile de descărcare pentru Threatfire şi Avast sunt:

Download Avast


Download ThreatfireS-ar putea sa-ti placa si :

Comments

 1. Alex! says:

  Eu folosesc Avast de un an jumatate si e foarte bun.Momentan am Avast + COMODO Firewall.
  Sa inteleg ca le pot folosi, atat Avast cat si Threatfire in acelasi timp?
  Multumesc!

 2. agentul_08 says:

  Threatfire este un firewal!

  l-am incercat acum 2-3 ani+kaspersky antivir si era obositor cerea permisiunea pentru orisice ip.

  • agentul_08:
   Threatfire este un firewal!
   l-am incercat acum 2-3 ani+kaspersky antivir si era obositorcerea permisiunea pentru orisice ip.

   Threatfire nu este un firewall, este un utilitar de tip HIPS. Vezi ca faci confuzii grave.

 3. Robert Aries says:

  Salut! In acest moment eu folosesc Avast free si ca firewall Pc tools firewall plus, care este tot gratuit. Pot sa adaug(instalez) alaturi de acestea doua si Threatfire? -sau acest Threatfire se va incurca de firewall? Multumesc si mult succes in continuare!

 4. Sakura says:

  In motorul de cautare google, a aparut un joculet .
  Se poate scapa de el ?
  Deasemeni, imi apar reclame in contul de mail.
  Se poate scapa de ele ?

  • Alex! says:

   Sakura: In motorul de cautare google, a aparut un joculet .
   Se poate scapa de el ?
   Deasemeni, imi apar reclame in contul de mail.
   Se poate scapa de ele ?  

   Probabil ca e Ziua PacMan. Nu e doar un joculet ala :)) E primul joc frate, acorda-i ceva respect 😐
   Asteapta si se va reveni al Google-ul mult dorit.
   Daca nu-ti place acceseaza www. google.ro/ig si gata 😉

 5. Sakura says:

  Cum se poate scapa de joculetul aparut, in google ?

 6. Daniel says:

  Am incercat si eu ThreadFire si m-am plictisit de el.. dar trebuie sa recunosc ca e bun, dar cel mai des pe langa antivirus foloseam spyware terminator care ma intreba la fiecare aplicatie ce actiune sa iau , ff bun din punctul meu de vedere ,si gratuit. Dar rar il mai pornesc, avastul fiind destul pe unde umblu eu si ce aplicatii rulez.

  • Rata says:

   Daniel:
   Am incercat si eu ThreadFire si m-am plictisit de el.. dar trebuie sa recunosc ca e bun, dar cel mai des pe langa antivirus foloseam spyware terminator care ma intreba la fiecare aplicatie ce actiune sa iau , ff bun din punctul meu de vedere ,si gratuit. Dar rar il mai pornesc, avastul fiind destul pe unde umblu eu si ce aplicatii rulez.

   Eu nu pricep cum te poti plictisi de un antivirus. Ala il setezi odata si uiti de el. Threatifire e un soft de tipul configure&forget.

   • Daniel says:

    Rata: Eu nu pricep cum te poti plictisi de un antivirus. Ala il setezi odata si uiti de el. Threatifire e un soft de tipul configure&forget.

    :)) pai in perioada respectiva incercam mai multe softuri si evident nu puteam sa le incerc pe toate odata … iar dupa ce am incercat ThreatFire destul timp am zis sa mai incerc si altceva 😉

 7. Torok Istvan says:

  Frumos articolul scris de tine Ratzoiu, felicitari.Si da Avast 5 este un antivirus foarte bun pentru uzul casnic. Si eu il folosesc si pot spune ca pana in momentul de fata nu m-a dezamagit deloc.

 8. Cristi25 says:

  Eu folosesc Avira si ThreatFire o combinatie buna zic eu ,sant foarte multumit si o sa raman pe combinatia asta ceva timp sa cunosc mai in amanunt orice miscare ca sa spun asa ,mai bine ziz sa vad cum se inteleg.Voi ce parere aveti ?

 9. Cristi25 says:

  Am uitat sa specific ca folosesc Avira 10 free si ThreatFire si inca ceva am reusit sa aduc Avira 10 free aproape de varianta profesinala Avira 10 Antivirus Profesional prin Updateuri.:)

  • agentul_08 says:

   Cristi25:
   Am uitat sa specific ca folosesc Avira 10 free si ThreatFire si inca ceva am reusit sa aduc Avira 10 free aproape de varianta profesinala Avira 10 Antivirus Profesional prin Updateuri.:)

   avira nu scaneaza traficul pe web daca intri pe tot felul de site-uri eu zic sa pui alt antivirus.
   casa te confingi intra pe [url=http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm]eicar virus test[/url]vei observa ca mai intai il descarca si apoi sare pe el!
   in timp ce alti antivirusi iti dau un mesaj in browser ca au blocat un virus.

 10. francisc says:

  Foarte bune programe prezentate. O mica observatie. Daca doriti utilizarea programului ThreatFire alaturi de alt antivirus, atunci intai instalati antivirusul si apoi ThreatFire (altfel puteti sa blocati buna functionare al antivirusului). O alte problema ar fi atentia sporita la atentionarile emise de ThreatFire. Daca nu sunteti pe faza s-ar putea sa nu mai puteti (sau foarte greu) schimba „decizia” luata de acest program. Am avut o interventie la cineva care vroia sa foloseasca Avira Free + ThreatFire. A setat la instalarea Avira ca acesta sa porneasca primul (Secure start) in conditiile in care avea deja instalat ThreatFire si astfel a blocat SO-ul (de la „Wellcom” nu se mai deschidea). E bine sa lasati ThreatFire sa porneasca primul, dar sa-l instalati ultimul.

 11. ronad2010 says:

  Mdea.. cei de la videotutorial.ro sau luat dupa mine ca am spus ca am avast + ThreatFire!

  Deci e ok.. ca merge perfect!

  Va recomand..

Speak Your Mind

*