Android Ice Cream Sandwich va veni cu functie nativa pentru screenshot

Salut prieteni si impatimiti ai Android-ului! Iata ca ne mai despart doar cateva ore de marele eveniment ce va avea loc in Hong Kong in cadrul caruia se va lansa Samsung Nexus Prmime si mult asteptatul sistem de operare Android 4.0 cu numele de cod Ice Cream Sandwich. Drept pentru care va ofer o ultima gustare rece inainte sa aflam noile caracteristici si capabilitati ale adevaratei gustari reci Ice Cream Sandwich. Sunteti pregatiti?
Ice Cream Sandwich va avea functie nativa pentru a face un screenshot in timp ce facem diferite sarcini pe tableta sau smartphone-ul nostru. Daca celor de la Apple le-au luat 2 ani sa implementeze functia copy/paste in iOS, Google a batut recordul pentru aceasta functie foarte ceruta si solicitata de marea majoritate a utilizatorilor Android, ravnita chiar de catre acestia, avand in vedere ca pana acum, pentru a fi capabil sa faci un screenshot era nevoie sa-ti root-ezi dispozitivul si sa folosesti o aplicatie terta pentru asa ceva. Chiar si cu dispozitivul root-at si cu aplicatia pentru screenshot instalata, foarte multi utilizatori nu obtineau rezultatul dorit, rezultand niste screenshot-uri deformate, randate incorect. unii utilizatorii ce detin anumite modele Samsung sau HTC se bucura deja de aceasta functie datorita completarilor aduse de producatori asupra sistemului Android. Samsung Galaxy Nexus Prime va putea face screenshot-uri fara a folosi aplicatii extrerne, root, sau alte modificari prin simpla apasare a tastelor hardware Volum Down + Power Button datorita functiei implementate in Ice Cream Sandwich.

In sursa sistemului de operare au fost gasite doua aplicatii responsabile de asta. Una denumita screenshot si una screencap

screenshot
usage: screenshot [-s soundfile] filename.png
-s: play a sound effect to signal success
-i: autoincrement to avoid overwriting filename.png

screencap
[-hp] [FILENAME]
-h: this message
-p: save the file as a png.
If FILENAME ends with .png it will be saved as a png.
If FILENAME is not given, the results will be printed to stdout.

Aceasta fiind spuse, nu-mi ramane decat sa ma retrag urmand sa revin cu stiri si noutati de la evenimentul de lansare a smartphone-ului Samsung Galaxy Nexus Prime motorizat de OS-ul Android 4.0 Ice Cream Sandwich!


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

 1. obtine != „optine”
  Of, limba romana, saraca…

  • Vai tu, multumim de corectare, cate articole scrii zilnic pe net pe la ora 4 dmineata? O greseala intr-un articol inseamna ca nu stim limba romana? Si tu ca nu esti blogger sau nu scrii despre IT inseamna ca esti ignorant, egoist? Vezi ce usor se pun etichetele? Aparentele pot insela de multe ori. N-ai vrea acum sa-mi tai si capu pentru „p” in loc de „b” sau cumva ar trebui sa fiu judecat pentru „maltratarea” limbii romane si dupa mintea ta, sa execut si o pedeapsa cu inchisoarea de 5 ani minim?

 2. Adrian ai idee Android 4.0 Ice Cream Sandwich functioneaza si pe galaxy s2?

 3. Nicolae Claudiu says:

  @sanddu81 Pentru Android 4.03 Ice Cream Sandwich, pe galaxy s2, se apasa concomitent tasta(volum down) cu tasta de pornire/oprire telefon. Apasandu-le in acelasi timp, facem printscreen.

 4. Nicolae Claudiu says:

  Editare comment anterior:
  UItasem sa specific, e vorba de o apasare de vreo 2-3 secunde a tastelor.

  Chiar daca raspunsul e venit cu intarziere, le va prinde bine celor care nu stiu si vor sa afle.

Speak Your Mind

*