Adobe s-ar putea sa renunte la Flash Player pentru dispozitivele mobile

Salut prieteni, un zvon lansat astazi de ZDNet lasa de inteles ca, compania Adobe s-ar putea sa inchida dezvoltarea plug-in-ului Flash Player pentru dispozitivele mobile ca tablete si smartphone-uri. Se vor oferi doar update-uri de securitate si nu se va mai continua lucrul la dezvoltarea acestuia. Adobe doreste sa incurajeze dezvoltatorii sa foloseasca mai mult implementarea AIR si HTML 5. Se stie deja ca Adobe va renunta la serviciile oferite de 750 de angajati din America de nord si Europa si asta nu face decat sa intareasca si mai mult zvonul renuntarii la Flash Player. Este stiut faptul ca Flash Player pentru dispozitivele mobile nu a fost niciodata o alegere potrivita si rularea acestuia era foarte greoaie indiferent de platforma pe care era folosit sau dispozitivul pe care era folosit. Acesta a fost si unul din motivele pentru care Steve Jobs nu a dorit implementarea acestui plug-in in sistemul sau de operare iOS. Urmeaza ca Adobe sa confirme sau infirme acest zvon intr-o sedinta ce va avea loc maine.
Ceea ce intareste si mai mult acest zvon este ca, compania Adobe a achzitionat recent framework-ul HTML 5 Nitobi si TypeKit pentru aplicatii.
Iata si un citat de pe ZDNet:

Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates.


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Comments

  1. Pai si daca se renunta la Adobe Flash Player ptr telefoanele mobile, o fi mai buna platforma HTML 5, si poate mult mai buna decat cea cu instalarea Flash playerului, sper ca si in windows sa se implementeze asta, si nu mai fie buguri

Speak Your Mind

*