Adio, telefoane codate ?

Blogvideotutorial telefoane decodata De la 1 septembrie 2009 toti operatorii de telefonie mobila din Romania, Orange, Cosmote,Vodafone, Romtelecom, RCS&RDS si Zapp, vor debloca telefoanele codate in retele propii.

„Potrivit codului de conduita semnat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR), telefoanele codate in retelele de comunicatii mobile din Romania vor putea fi deblocate, la cererea utilizatorilor, incepand cu 1 septembrie 2009”

De la 1 septembrie Toti operatorii de telefonie mobila sunt obligati ,sa-si informeze clientii in momentul vanzarii sau semnarii unui contract despre tarifull si conditiile de deblocare.

Deblocarea ulterioara achizitiei unui aparat se va realiza pe baza facturii fiscale sau a certificatului de garantie a terminalului.

Din pacate fiecare operator poate sa-si stabileasca singur tarifele pentru deblocarea terminalelor ,aceasta urmand sa se realizeze in maximum 15 zile lucratoare de la inregistrarea cererii clientului.(Adica poate sa ne bage niste preturi foarte mari incat sa ne lasam pagubasi si sa le decodam tot pe la niste centre de cartier asa cum am facut si pana acum )

„Daca telefonul este achizitionat ca parte dintr-un pachet promotional sau la un pret preferential si clientul solicita deblocarea inainte de expirarea perioadei minime prevazute in contractul de servicii de comunicatii incheiat cu operatorul, clientul va trebui sa achite atat tariful pentru operatiunea de deblocare, cat si suma stabilita ca penalitate pentru deblocarea anticipata a telefonului pe parcursul perioadei minime contractuale”, au precizat oficialii ANCOM, adaugand faptul ca dupa expirarea perioadei minime obligatorii a contractului, precum si pentru utilizatorii de servicii preplatite, deblocarea telefonului va presupune doar achitarea tarifului de deblocare.

Daca telefonul nu este cumparat impreuna cu alte servicii de comunicatii electronice(mai pe Romaneste daca il cumparati la liber ,fara abonament) operatoruul de telefonie mobila este obligat sa suporte toate cheltuielile deblocarii,iar deblocarea telefonului nu va fi conditionata de achizitia altor servicii sau plata altor tarife suplimentare.

Opratorii sunt obligati sa decodeze doar telefoanele care nu au depasit durata medie de utilizare mentionata in certificatul de garantie, deblocarea celor vechi realizandu-se doar in conditiile in care se dispune de resurse tehnice necesare.


S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

 1. La noi, de mult nu se mai blocheaza telefoanele.

 2. boby-admin says:

  Nu pot sa fiu de acord cu tine si o sa-ti spun si de ce .
  Acum trei zile am fost cu un telefon mobil marca sony-ericsson care era codat in reteaua Orange si te rog sa ma crezi ca aceste mici centre de decodari telefoane chiar au clienti.
  Am vazut cu ochii mei „Pe Onoarea Mea 😀 ….)

 3. Poate nu m-am exprimat corect, am avut in vedere in MD. Chiar cu vreo 2 ani in urma taica-meu si-a luat un telefon de la Moldcell (operator de tefonie mobila) si acuma are abonament de la Orange, parca merge totul bine. Iar daca cu vreo 5 ani in urma iti luai un asa telefon, atunci trebuia sa-l deblochezi pentru a folosi serviciile altor operatori.

 4. Mi se pare o chestie foarte buna. 🙂 Telefoanele nu se codeaza decat daca le cumperi impreuna cu un abonament, altfel ti le da libere, deci poti sa le folosesti in orice retea. In cazu asta se pot decoda, in functie de telefon de exemplu pentru un n73 nu iti ia mai mult de 40-50 lei. 🙂 Decodarea ca decodarea, dar mai e o chestie care pe unii probabil nu ii deranjeaza dar mie imi da la nervi. De ce trebuiesc brandate telefoanele, adica de ce trebuie sa scrie pe el VODAFONE sau ORANGE sau orice alt ceva, mi se pare ca arata exact ca o nuca in perete sau in meniu de ce trebuie sa am in meniu o fereastra cu SERVICII VODAFONE ??? X( De moment ce le cumperi impreuna cu un abonament inteleg perfect si codarea si brandarea, dar daca platesti integral acel telefon care mai e scopul ???

  • boby-admin says:

   Aici poate avem si noi o parte de vina pentru ca acceptam sa cumparam astfel de telefoane (telefoane gata branduite )
   Dar aceste telefoane gata branduite le ofera la preturi foarte bune si probabil foarte multi accepta acest lucru fara sa-i deranjeze prea mult
   Eu de exemplu nu as accepta sa cumpar un nokia n97,n95 etc (in general telefoane scumpe ) pentru ca o sa pierd foarte multi bani la revanzare

 5. yayamaster says:

  am un nokia 3220 codat in orange!!imei 357063009147446!! imi puteti spune un cod sal decodez???

 6. am un samsung GT-E2121B codat in orange, imi puteti spune cum sa-l decodez? pls astept raspuns.

 7. Atentie la decodari SAMSUNG GT-e2121b! Am incercat sa-l decodez dar am resetat toate setarile!(internet, poze, muzica, si nici nu a functionat decodarea

 8. dami si mie codul de la samsung te rog pe [email protected] multumesc

 9. Dami si mie codul de la samsung te rog [email protected] merci

 10. mihai catalin says:

  salut vreau si eu codul de decodare samsung e 2121 blokt pe orange.ms frumos astept un raspuns email [email protected]

 11. Amm..:-? am un Lg gt400 luat la abonament la Orange..defapt nu-l am inca dar o sa vina:D .. credeti ca o sa fie codat? daca da .. cat costa sa il decodez la un magazin „mai neautorizat” si ar exista un cod pentru el? i should very much appreciate a reply! :”>

  • Amm..:-? am un Lg gt400 luat la abonament la Orange..defapt nu-l am inca dar o sa vina:D .. credeti ca o sa fie codat? daca da .. cat costa sa il decodez la un magazin “mai neautorizat” si ar exista un cod pentru el? i should very much appreciate a reply! :”>  

   Citeste ce sa spus in ACEST articol (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)

 12. darkness says:

  decat sa luati coduri de pe net sa stricati telefoanele de tot, ca si mine de altfel :”>, mai bine va strangeti din cheltuieli, faceti rost de 50 de lei si gata. atat costa la cosmote sa decodeze si sa refaca softul unui telefon (da, din cauza codului luat de pe net, am distrus softul). eu zic ca nu e mult, presupun ca ar trebui sa coste mai putin daca e vorba doar de decodare. :d

 13. salut am un samsung e2121 codat p orange as vrea si eu codul de deblocare

 14. dati-mi si mie va rog decodarea in reteaua cosmote a unui SAMSUNG GT-C3300K

Speak Your Mind

*