Seagate revolutioneaza hard disk-ul cu seria Momentus XT, un hibrid SSD-HDD foarte accesibil

Salut prieteni, am vesti foarte bune, batranul hard disk nu se da batut, gigantul Seagate va scoate pe piata o serie de hard disk-uri hibride foarte rapide si accesibile, seria se va numi Momentus® XT si va dispune de 4 Giga de flash NAND tip SLC, o memorie tampon (bufer) de 32 MB, o viteza de 7200 RPM, toate astea vor fi impachetate intr-o carcasa de 2.5 inch.


Putem spune ca seria Seagate Momentus® XT va fi un hibrid intre HDD si SSD, un hibrid care ia de la fiecare ce este mai bun, de la SSD ia viteza iar de la HDD capacitatea de stocare.
Seagate Momentus® XT, va fi disponibil in trei variante: 250, 320 respectiv 500 GB cu preturi cuprinse intre 100 si 150 de dolari, subtire nu ?
Noi am vorbit si cu alte ocazii despre tehnologia SSD, avem un articol pe blog si un tutorial pe videotutorial.ro in care se vorbeste in detaliu despre tehnologia SSD.
In trecut au mai fost incercari timide, de a combina memoria flash cu hard disk-ul clasic, insa de data asta cei de la Seagate vin cu o alta abordare pentru seria Momentus® XT, treaba este simpla, au combinat SSD-ul cu HDD-ul.
Va fi Seagate Momentus® XT mai bun decat un SSD ?
Cu siguranta nu, insa este cu mult mai bun decat un hard disk obisnuit si nu va fi cu mult mai scump decat un hard disk conventional, cand vine vorba de timp de acces Seagate Momentus® XT se misca incredibil de rapid datorita memoriei Flash NAND tip SLC de 4 GB, la timpul de acces se poate spune ca se misca aproape ca un SSD.
Daca un SSD este mai bun, atunci de ce sa mai cumparam un Seagate Momentus® XT ?
Raspunsul cred ca-l stiti si voi, SSD-urile sunt foarte scumpe, cel mai ieftin SSD de 32 GB costa in jur de 100 de euro in timp ce Seagate Momentus® XT de 250 giga va costa mai putin de 100 de euro, bineanteles performanta nu este aceeasi insa mai important decat viteza este raportul pret-performanta sau as putea spune raportul pret-performanta-capacitate stocare.
Abia asteptam sa ne pice un astfel de dispozitiv pe mana, imediat vom face un articol si va vom oferii toate datele la cald, pana atunci fiti atenti, nu aruncati banii pe fereastra, informativa inainte de a cumpara ceva, asteptati noile hard disk-uri, deocamdata acestea au ajuns la producatorii de sisteme care le vor implementa pe noile laptop-uri iar in curand vor ateriza si in rafturile magazinelor online de pe la noi.
Abia asteptam…


S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

 1. Boddy says:

  interesant…in fiecare an se introduc cu cat mai multe tehnologii si tot felul de chinezari si te miri ca intr`un an calculatorul e depasit 🙂

 2. DRAGOS says:

  EXTRAORDINAR !!!

 3. Marian says:

  In acest fel si ceilalti producatori vor fi nvoiti sa scada preturile ! ! !

  Bravo lor si voua deasameni, ca ne tineti la curent cu toate noutatile de ultima ora ! ! !

Speak Your Mind

*