Google a donat doua milioane de dolari pentru Wikipedia

Google face o fapta buna si doneaza 2 milioane de dolari in contul Fundatiei Wikipedia.Banii vor fi folositi pentru cumpararea de noi echipamente tehnice cum ar fi:servere,monitoare,calculatoare,etc si optimizarea siteului pentru a putea prelua un volum mai mare de vizitatori.

Suma donată de Google reprezintă un sfert din totalul de opt milioane de dolari primiţi de Wikimedia în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, în cadrul celei mai recente campanii de strângere de fonduri. Campania este cea mai de succes de până acum şi are ca obiectiv să acopere un buget de circa 9,4 milioane de dolari necesar pentru funcţionarea Wikipedia în perioada 2009-2010.

„Wikipedia este unul dintre marile succese ale internetului”, a declarat Serghei Brin, unul dintre cofondatorii Google. „Acest vast depozit de informaţii generate de comunităţile de internauţi reprezintă o resursă de o valoare inestimabilă pentru toţi”, a adăugat el.

Wikimedia este o organizaţie cu scop nelucrativ,( nu urmăreşte obţinerea unui profit) cu sediul la San Francisco şi care are numai 35 de angajaţi. Site-urile sale primesc peste 364 de milioane de vizitatori unici pe lună, ceea ce îi permite să se claseze pe poziţia a cincea în topul celor mai vizitate pagini online din lume.

Disponibilă în 270 de limbi, Wikipedia, care nu publică niciun fel de conţinuturi publicitare, include peste 14 milioane de articole, din care 3,05 milioane în engleză, şi este scrisă şi editată de peste 100.000 de voluntari.Siteul este disponibil si in limba Romana dar informatia este mult mai saracacioasa decat cea in Engleza.

Donaţia plasează Google în topul principalilor donatori ai Wikimedia, alături de donaţiile făcute de fundaţia filantropică Alfred P. Sloan (trei milioane de dolari în 2008) şi de fondatorul site-ului de licitaţii online eBay, Pierre Omidyar (2 milioane de euro în 2009).

Cu sigurant Google a obtinut exact ce vroia din aceasta donatie si anume imagine si publicitate.


Sau credeti ca ii pasa de Wikipedia?

S-ar putea sa-ti placa si :

Comments

  1. cred ca google a urmarit amandourile lucruri…puclicitate(imagine) si rasplatirea muncii pe care cei de la wikipedia au depuso….parerea mea este ca au facut un gest destul de frumos…si mai am o parere…Wikipedia chiar merita mai mult:)

  2. Da asa este a obtinut imagine si publicitate , poate ii pasa si de wikipedia dar ma indoiesc .

  3. nu cred ca le pasa , va spun eu 🙂

  4. Nu cred ca donatia a fost facuta numai din interes, intradevar aceasta donatie pune pe Google intr-o lumina buna dar problema se pune diferit : nu conteaza daca ii pasa sau nu de Wikipedia ci mai degraba ii pasa Wikipediei si tuturor vizitatorilor ei ,printre care si eu, deoarece internautii au mult de pierdut daca Wikipedia nu mai exista. Daca le iese si ceva celor de la Google cu atat mai bine, dar este gresit sa fie privita aceasta donatie doar d.p.d.v. al interesului si spun asta chiar daca sunt un pesimist , trebuie vazuta mai intai partea buna deoarece ea exista si trebuie schimbata asceasta mentalitate „romaneasca” daca pot sa spun asa…
    Este neesential daca google o sa aibe mult de castigat esential este ca se gasesc donatori, in Romania cate companii sau persoane fizice sunt dispuse sa faca o donatie pt o cauza? Cu siguranta intr-un procent mult mai mic decat in alte tari si asta nu e din cauza crizei e din cauza egoismului sau avatitiei din cauza ca romanii au fost „educati” sa gandeasca asa din pacate.
    LUCRURILE TREBUIE SA SE SCHIMBE !!! incepand cu atitudinea 😉

  5. Dupa cum se subliniaza in articol faptul ca wikipedia are 364mil vizitatori unici/luna si faptul ca se situiaza in top 5 ca saituri vizitate e clar ca google nu a facut aproape nici un efort financiar ci pur si simplu le-a dat celor de la wikipedia ceeace li se cuvenea sub forma de donatie deoarece prin numarul mare de accesari cu motorul de cautare (bineinteles)GOOGLE(care este nr 1 in lume)utilzatori motorului de cautare care au accesat wikipedia bineinteles ca au bagat sume f mari de bani in buzunarele GOOGLE.Consider ca suma e mizilic si ca chiar puteau sa doneze mult mai mult, de unde inevitabil avand in vedere si jungla capitalista,TOTUL A FOST DOAR UN JOC DE IMAGINE.

  6. merita aceasta donatie….aceasta enciclopedie online a dat multi de 10 foarte multor elevi

Speak Your Mind

*