Audi face public un concept e-bike, bicicleta electronica cu WiFi

Salut prieteni, in articolul de astazi o sa vorbim despre un concept interesant prezentat de Audi la 2012 Wörthersee Tour. Din cate stim, experienta acestora este in a fabrica masini si nu biciclete. Ei bine Audi prezinta o bicicleta prototip cu corp din fibra carbonica ce cantareste doar 3.53 Kg. Designul futuristic al e-bike-ului a fost conceput cu trasaturi pentru cei care fac sport, sarituri si trucuri pe doua roti. Bicicleta electronica mai dispune si de un display touchscreen care va afisa viteza curenta, distanta parcursa, unghiul sariturilor si chiar numarul de trucuri realizate.

Bicicleta electronica poate fi actionata in 3 moduri: actionata mecanic prin pedalare cu picioarele (poate atinge 50 mph), bazandu-te in totalitate pe motorul electric (poate atinge 31 mph) sau prin pedalarea cu picioarele ajutat fiind si de motorul electric.
Motorul este actionat de o baterie lithium-ion de 530Wh pentru care va trebui sa astepti doua ore jumatate pentru ca bateria sa se incarce complet. Deasemenea prototipul se poate conecta cu ajutorul unui smartphone la o retea WLAN, poate avea integrare cu serviciile de socializare si poate posta provocari pe peretele vostru Facebook, statistici si multe altele.
Via: The Verge


S-ar putea sa-ti placa si :

About adrian

Speak Your Mind

*